Sefa Arhivelor Nationale Suceava, cercetata de DNA

0
9

Simona Maria Palaghianu, șefa Serviciului Județean al Arhivelor Naționale Suceava, a fost trimisă în judecată de DNA Suceava. Ea este acuzată de abuz în serviciu, instigare la participare improprie la fals intelectual și luare de mită, informează Hotnews.

 

Un comunicat de presă transmis de Direcția Națională Anticorupție precizează că Simona Maria Palaghianu este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la participație improprie la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, în forma continuată și luare de mită, în formă continuată.


În perioada 2011-2012, inculpata Palagheanu Simona Maria, în calitate de șef al Serviciului Județean al Arhivelor Naționale Suceava, și-a încălcat atribuțiile de serviciu (obligații profesionale, ce decurg atât din fișa postului, cât și din legislația ce reglementează activitatea în domeniul arhivistic inclusiv) și a avizat ilegal activitatea de depozitare a arhivei, desfașurată de o firmă de profil, într-un fost grajd CAP, care nu îndeplinea condițiile de securitate, de microclimat, împotriva distrugerii și degradării, de siguranță împotriva incendiilor”, informează DNA .

De asemenea, se mai precizează că:

 

Prin aceste acțiuni, având în vedere cele 49 de fonduri arhivistice deținute în acea locație, inculpata a urmărit și a reușit să obțină foloase pentru firma respectivă, dar a și pus în pericol documente aflate în gestionarea Arhivelor Naționale, generând totodată un sentiment de nemulțumire în rândul persoanelor beneficiare ale serviciului public și de neîncredere a acestora în instituțiile statului.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!