Sefa CNA, Laura Georgescu, AUDIATA la DNA in legatura cu obtinerea unor sponsorizari pentru CNA

0
5

Presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a ajuns miercuri, in jurul orei 11.45, la sediul centrul al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), unde urmeaza sa fie audiata in urma plangerii depuse impotriva sa de deputatul PP-DD Liliana Minca, informeaza HotNews.ro.

Sefa CNA a fost citata miercuri la DNA, dupa ce deputatul Liliana Minca i-a facut plangere penala, informeaza B1.ro, care precizeaza ca Georgescu va trebui sa explice anchetatorilor anticoruptie inregistrarile audio aparute in ultima perioada in presa, in care mentiona anumite practici pentru obtinerea unor sponsorizari pentru CNA.

 

CITITI SI:  Laura Georgescu (CNA) este asteptata, miercuri, la DNA

De asemenea, toti membrii CNA vor fi audiati pe rand de catre procurorii anticoruptie.

Presedintele PP-DD Simona Man si deputatul PP-DD Liliana Minca anuntau la inceputul acestei luni, intr-un comunicat, ca intentioneaza sa depuna la DNA o sesizare privind posibile acte de coruptie ale presedintelui CNA, Laura Georgescu.

"Ca urmare a aparitiei in spatiul public al inregistrarilor care dovedesc ca Laura Georgescu, in calitate de presedinte al CNA, incearca sa obtina foloase care nu i se cuvin, sub forma a cinci laptopuri, pentru faptul ca aceasta favorizeaza si protejeaza anumite persoane si televiziuni, PP-DD cere demisia Laurei Georgescu din functia de conducere a Consiliului National al Audiovizualului", se arata in comunicatul PP-DD.

In textul denuntului depus de PP-DD la DNA li se cere procurorilor anticoruptie sa dispuna fata de Laura Georgescu "inceperea urmaririi penale si tragerea la raspundere pentru savarsirea infractiunilor prevazute si sanctionate de art. 289 alin. 1 si art. 291 alin. 1 din Noul Cod Penal, respectiv infractiunile de luare de mita si trafic de influenta".

"In sustinerea prezentului denunt, in primul rand va rugam sa observati inregistrarile atasate prin care Laura Georgescu, in calitate de Presedinte al Consiliului National al Audiovizualului, incearca sa obtina foloase care nu i se cuvin, sub forma a cinci laptopuri, pentru faptul ca aceasta favorizeaza si protejeaza anumite persoane si televiziuni, intr-un mod vadit nelegal. In conditiile in care insasi doamna Laura Georgescu a recunoscut in timpul audierii in fata Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor ca vocea din inregistrari ii apartine, intelegem sa va supunem atentiei faptele inregistrate avand in vedere ca se incadreaza in sfera dreptului penal, intrunind elementele constitutive ale celor doua infractiuni pentru care solicitam cercetarea si sanctionarea doamnei Laura Georgescu", se arata in comunicatul PPDD.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!