Sefa politicii externe UE: Trebuie sa cooperam mai mult cu tarile musulmane

0
7

Federica Mogherini, sefa politicii externe a UE  a declarat, in cadrul unei reuniuni ministeriale de la Bruxelles, ca trebuie sa existe o colaborare mai eficienta cu tarile musulmane, precum si la nivel intern in UE. Ea doreste in acest sens infiintarea unei aliante intre tarile arabe si tarile Uniunii Europene, precizeaza EVZ.ro.

 

CITITI SI: Manifestatii împotriva Charlie Hebdo, la care au participat mii de persoane, în Pakistan şi in Cecenia

 

Declaratia vine in contextul recentelor atentate teroriste din Franta. Revista satirica Charlie Hebdo a fost atacata pe 7 ianuarie de islamisti, atentatul soldandu-se cu 12 morti. Un atac la un magazin evreiesc din Paris a costat vietile a 4 oameni.

 

Inainte de summit, F. Mogherini a spus: Amenintarea nu este doar la adresa Parisului, ci se extinde în alte parti ale lumii, inclusiv in statele musulmane. Trebuie să intărim cooperarea, în primul rand cu tările arabe si în al doilea rand in plan intern. Trebuie sa facem schimb de informatii, trebuie să cooperam mai mult”.

 

CITITI SI: Franta. Sondaj: Peste 4 din 10 francezi considera necesara EVITAREA publicarii caricaturilor cu Profetul Mahomed. 50% vor o LIMITARE a libertatii de exprimare in online

 

Nabil al-Arabi, secretarul general al Ligii Arabe, participa si el la discutiile cu cei 28 de ministri de Externe ai UE. Mogherini anunțase anterior ca se va discuta cu secretarul general cum se poate crește nivelul cooperarii, pentru ca este nevoie de o alianța si de un dialog.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!