Seful Directiei Antifrauda din cadrul ANAF, urmarit penal de DNA. Care sunt acuzele

0
11

Procurorii anticoruptie au dispus, miercuri seara, inceperea urmaririi penale fata de vicepresedintele ANAF si directorul general al Directiei Antifrauda Fiscala. DNA il acuza pe Romeo-Florin Nicolae de trafic de influenta.

În calitate de consilier superior în cadrul A.N.A.F.- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în vara anului 2010, suspectul Nicolae Romeo-Florin a pretins și primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F. pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate de societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere.

 

Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă, ca urmare a unei inspecții fiscale, de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova .

 

Ulterior decizia de impunere a fost desființată parțial de A.N.A.F.- Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligaților de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei”, arata procurorii in ordonanta de dispunere a urmaririi penale.

 

Avand si functia de vicepresedinte ANAF cu rang de secretar de stat, Romeo Florin a venit in cursul zilei de miercuri la DNA insoti de avocatul sau. Potrivit Digi24, seful DGA a spus la intrarea in sediul DNA ca nu a facut niciodata ceva care sa i se poata reprosa.

 

Conform declaratiei sale de avere, Nicolae Romeo Florin detine trei terenuri pe raza judetului Prahova, doua apartamente in municipiul Ploiesti si o casa intr-o localitate din Prahova.

Potrivit declaratiei de avere, sotia lui Romeo Florin Nicolae lucreaza la Directia Finantelor Publice din judetul Prahova. Tot potrivit declaratiei de avere, Romeo Florin Nicolae a fost in 2014 membru in conducerea Companiei Nationale Loteria Romana.

 

Romeo-Florin Nicolae, fost sef al Autoritatii Nationale a Vamilor, a fost numit in august 2013, de premierul Victor Ponta, la conducerea nou-infiintatei Directii Generale de Antifrauda Fiscala, la propunerea ministrului Finantelor.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!