Seful SPP pentru Suceava si Botosani, ridicat si dus la DNA pentru audieri

0
8

Seful Serviciului de Protectie si Paza (SPP) pentru judetele Suceava si Botosani, colonelul Lucian Solcan, a fost ridicat de mascati si procurori, vinery dupa amiaza, si dus la audieri, la sediul DNA Suceava, dupa ce i-a fost perchezitionat biroul pe care-l are in cladirea Consiliului Judetean Suceava, conform Hotnews.

La perchezitii a participat ''in calitate de administrator al cladirii'' si seful Serviciului organizare, salarizare si resurse umane din cadrul CJ Suceava, Mihaela Beldiman.

La iesirea din birou, in drum spre DNA Suceava, intrebat ce au cautat procurorii, Solcan a spus: ''A fost un mandat de perchezitie. Cautau un document, nu pot sa va spun alte detalii''.

La randul sau, Beldiman a spus: ''Consiliul Judetean nu este implicat deloc''.

Procurorii au ridicat si documente din biroul colonelului SPP.
 

Suspiciuni de coruptie la CJ Suceava

Procurori ai DNA Suceava insotiti de mascati au descins vineri dimineata in sediul Palatului Administrativ din Suceava, in cadrul unor cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea, in perioada 2008-2014, a unor infractiuni de coruptie.

A fost sigilat unul dintre birouri in care se pastreaza documente clasificate.

Presedintele CJ Suceava, Ioan Catalin Nechifor, si prefectul Florin Sinescu au declarat ca nu au cunostinta despre motivul descinderii si ca biroul respectiv nu le apartine.

"In aceasta cladire sunt multe birouri inchiriate la alte institutii, la parlamentari. Nu stiu despre ce e vorba. Am auzit doar ca au fost aici", a spus Ioan Catalin Nechifor.

Potrivit DNA, procurorii efectueaza vineri sapte perchezitii domiciliare la adrese din judetele Suceava si Botosani, intre care doua institutii publice, intr-un dosar de coruptie.

Au fost perchezitii si la domiciliile fostului sef al Sectorului Politiei de Frontiera din Siret, Nelu Fediuc, el fiind cercetat penal pentru ca ar fi sprijinit o retea de contrabandisti de tigari si a fost trimis in judecata saptamana trecuta.

Pana in prezent, la sediul DNA Suceava au fost aduse sapte persoane.

Procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii Suceava, precum si al Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!