Senatorul Tudor CHIUARIU a fost EXCLUS din PNL. El este implicat in dosarul RETROCEDARILOR ILEGALE de păduri

0
3

Biroul Politic National al PNL a decis astazi, la Iasi, excluderea din partid a senatorului Tudor Chiuariu. Decizia vine dupa ce Chiuariu s-a autosuspendat din partid, in urma deciziei DNA de incepere a urmăririi penale împotriva sa în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Chiuariu a optat pentru autosuspendarea din PNL in urma cu 10 zile, insa aceasta procedura statutara era aplicabila doar pentru ocuparea de functii publice incompatibile cu calitatea de membru de partid, relateaza Hotnews.

 

Dosarul retrocedarilor nu este insa singura problemă a senatorului Chiuariu cu Justiţia. El a fost condamnat la închisoare cu suspendare în urmă cu un an de zile pentru fapte de corupţie în dosarul Poşta Română. Conform statutului noului PNL, cei care au primit o condamnare ar trebui să-şi piardă calitatea de membru, relateaza Digi24.

 

Trei vicepreşedinţi riscă de asemenea să rămână fără funcţii. Este vorba despre deputatul PNL Mircea Roşca. El este în arest preventiv de anul trecut. Un alt caz este cel al lui Artistotel Căncescu, vicepreședinte PNL și președintele suspendat al Consiliului Județean Brașov, de asemenea aflat în arest preventiv. Şi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu ar putea rămâne fără funcţia de vicepreşedinte, pentru că a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare.

 

CITITI SI: Tudor Chiuariu ar fi cerut 3 MILIOANE DE EURO pentru a obtine un teren de 6.000 ha padure, sustin procurorii DNA. Chiuariu este cercetat si pentru o alta presupusa mita de 2,5 MILIOANE EURO

 

Tudor Chiuariu a declarat, astazi, că nu are de gând să-şi dea demisia din Senat în urma trimiterii sale în judecată. Chiuariu isi sustine nevinovatia. Senatorul spune că nu el a semnat contractul despre care vorbesc anchetatorii, nu l-a negociat şi nici nu a stabilit el suma pentru asistenţa juridică.

 

"Nu m-am gândit să-mi dau (demisia din Senat, n.r.)", a spus Tudor Chiuariu, înainte de începerea şedinţei de judecată a primului termen din dosarul retrocedării ilegale de păduri, în care senatorul este acuzat de trafic de influenţă.

 

                                                        Senatorul Tudor Chiuariu

 

CITITI SI: Prima sedinta PNL din 2015. Liberalii se reunesc vineri la Iasi. Pe agenda discutiilor: un nou purtator de cuvant, situatia lui Tudor Chiuariu, preluarea guvernarii

 

Unul din subiectele critice pentru un PNL care a adoptat un discurs reformator vizeaza situatia senatorului Tudor Chiuariu. Autosuspendat din partid, statutul sau urma sa fie “reglementat” in sedinta de astazi. "Din punctul meu de vedere, la Iasi va fi reglementata aceasta problema punctuala. Nu vreau insa sa vin aici in fata dumneavoastra cu solutia, pentru ca mi se pare firesc si de bun-simt ca discutia sa o facem in interiorul PNL prima data", a sustinut Gorghiu.

 

Procurorii DNA il acuza pe Tudor Chiuariu ca i-ar fi cerut 3 milioane de euro lui Gheorghe Paltin Sturdza pentru a obtine, prin trafic de influenta, un teren de aproximativ 6.000 de hectare de padure. Procurorii anticoruptie au extins urmarirea penala in privinta lui Chiuariu, in dosarul retrocedarilor ilegale.Chiuariu este cercetat deja sub acuzatia de luare de mita, procurorii vorbind despre suma de 2,5 milioane euro.

 

In 10 ianuarie, procurorii DNA Brasov au dispus inceperea urmaririi penale si aplicarea masurii controlului judiciar pentru 30 de zile, fata de senatorul Tudor Chiuariu.

 

CITITI SI: DOSARUL RETROCEDARILOR. STENOGRAME Tudor Chiuariu: Suntem pe drumul cel bun. Avem BUNAVOINTA factorilor de decizie sa aplice legea

 

Fostul ministru al Justitiei era acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si aderare la un grup infractional organizat, in dosarul privind retrocedarea a peste 43.000 de hectare de padure, in care sunt arestati preventiv fostul deputat Viorel Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam si beneficiarul retrocedarii, Gheorghe Paltin Sturdza.
 

Senatorul a anuntat ca se autosuspenda din partid. Decizia a venit dupa ce Alina Gorghiu ii daduse termen pana in 23 ianuarie sa isi dea demisia din PNL, dupa ce DNA a anuntat ca senatorul a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenta si spalare de bani in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri. "Raman fidel ideilor si valorilor liberale, pe care le-am promovat in toate functiile politice si demnitatile publice pe care le-am detinut", subliniaza Chiuariu intr-un comunicat de presa.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!