Serghei Lavrov cere înlăturarea PIEDICILOR ARTIFICIALE din calea proiectului South Stream

0
7

Ministrul rus al afacerilor externe Serghei Lavrov a susținut marți, în Slovenia, necesitatea înlăturării tuturor 'piedicilor artificiale' din calea realizării proiectului energetic South Stream, informează RIA Novosti, citata de Agerpres.

'Suntem convinși de necesitatea înlăturării tuturor piedicilor artificiale din calea South Stream și acționării în conformitate cu acordurile interguvernamentale care au fost încheiate', a spus Lavrov la Maribor, în timpul vizitei sale oficiale în Slovenia.

Anterior, șeful diplomației ruse afirmase că proiectul South Stream, a cărui realizare a fost suspendată de Uniunea Europeană (UE), va contribui la creșterea securității energetice a Europei.

Potrivit RIA Novosti, realizarea proiectului are loc pe fondul unor relații tensionate dintre Rusia și Europa. Comisia Europeană a adoptat o poziție dură cu privire la proiectele transfrontaliere de infrastructură cu participarea Rusiei — gazoductele Opal (ramificație a Nord Stream) și South Stream—, declarând că acestea nu corespund normelor celui de-al treilea pachet energetic al UE. Gazprom consideră aceste norme UE discriminatorii la adresa Rusiei, iar proiectul South Stream — necesar pentru asigurarea securității energetice în sudul Europei.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!