Shimon Peres, fost preşedinte al Israelului şi laureat al premiului Nobel, a murit

0
22

Fostul preşedinte israelian şi laureat al Nobelului pentru Pace Shimon Peres a decedat în noaptea de marţi spre miercuri la vârsta de 93 de ani, în urma unui accident vascular cerebral, a declarat medicul său personal Rafi Walden pentru AFP.

  
 

 

"Da, într-adevăr", a răspuns Rafi Walden, de asemenea ginerele lui Peres. El s-a stins în timpul somnului, "la ora (locală) 3.00 (şi a României)", a adăugat el.

 

Walden nu a oferit alte informaţii, precizând că o conferinţă de presă era pregătită pentru miercuri dimineaţa, conform News.ro.

 

Odată cu moartea lui Peres, o figură istorică, dispare şi ultimul supravieţuitor al generaţiei părinţilor fondatori ai Israelului şi unul dintre principalii arizani ai Acordurilor de pace de la Oslo, care au pus bazele autonomiei palestiniene în anii '90 şi care i-au adus Nobelul.

 

Peres, în vârstă de 93 de ani, a suferit pe 13 septembrie un accident vascular cerebral major şi o hemoragie internă.

 

El a fost sedat, atunci, şi conectat la un aparat de respiraţie artificială, în secţia de terapie intensivă, la Spitalul Tel-Hashomer din Ramat Gan, în apropiere de Tel Aviv, unde a decedat în noaptea de marţi spre miercuri.
viewscnt

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!