Sibiu: Presedintele Klaus Iohannis participa, duminica, la slujba din Catedrala Mitropolitana Ortodoxa

0
5

Presedintele Klaus Iohannis va lua parte, duminica, in Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu, la slujba oficiata de mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, potrivit Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Tatiana Niculescu Bran, a anuntat sambata pe Facebook prezenta lui Iohannis la slujba oficiata in Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu.

Mâine, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa la liturghia duminicală de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă cu hramul Sfânta Treime din Sibiu. Catedrala a fost ridicată la începutul secolului XX, după modelul celebrei Hagia Sofia de la Constantinopol, la scară redusă. De la sfințire și până acum, lăcașul este și sediu al Arhiepiscopiei Sibiului și Mitropoliei Ardealului. Celebrarea liturgică de mâine va fi condusă de mitropolitul Laurențiu Streza”, transmite Tatiana Bran.

Si mitropolitul Adrealului a confirmat prezenta primului om in stat, la Sibiu.

"Domnul președinte ne-a anunțat că dorește să participe la slujba de duminică, în Catedrala Mitropolitană. Ne bucurăm că ne va fi alături. Eu i-am explicat că noi ne rugăm pentru conducătorii țării, indiferent dacă sunt ortodocși sau nu", a declarat sâmbătă mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, conform sursei citate.

Ultima dată când Klaus Iohannis a participat la o slujbă în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, a fost în urmă cu patru ani, în 2011. Atunci el a fost prezent la slujba de canonizare a mitropolitului Andrei Șaguna, alături de Traian Băsescu și Victor Ponta.

Klaus Iohannis nu este primul președinte al țării care participă la slujbe oficiate în Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu. Fostul președinte, Traian Băsescu, a sprijinit și refacerea picturii din Catedrala Mitropolitană de la Sibiu.

Catedrala Mitropolitană Ortodoxă de la Sibiu este simbolul Mitropoliei Ardealului.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!