Sigmar Gabriel, vicecancelarul german: GERMANIA nu EXPORTA arme catre RUSIA chiar daca au existat CONTRACTE incheiate in trecut. FRANTA şi MAREA BRITANIE ar trebui sa faca acelasi lucru

0
5

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a criticat duminică Franţa şi Marea Britanie pentru exporturi de armament şi echipament militar către Rusia, în plin conflict în Ucraina. Desi David Cameron a indemnat UE sa interzica exporturile de arme catre Rusia, Marea Britanie a continuat exporturile. Franţa urmează să livreze Rusiei două nave de război de tip Mistral, relateaza Mediafax.

 

"Noi nu livrăm (armament sau echipament militar), chiar dacă au fost încheiate contracte în trecut. Aş fi aşteptat acelaşi lucru şi din partea Franţei şi Angliei", a declarat el pentru postul public ARD.

 

"Nu este o soluţie rezonabilă", a subliniat liderul social-democrat, referindu-se la livrarea prevăzută de către Franţa a unor nave de război de tip Mistral către Moscova.

 

"Într-o asemenea situaţie mi s-ar părea potrivit ca solidaritatea europeană să permită ca aceste întreprinderi (care urmează să livreze armament sau echipament) să nu dea faliment", a continuat Gabriel, evocând posibilitatea unor "compensaţii financiare europene" pentru producătorii de armament vizaţi.

 

CITITI SIMarea Britanie continuă să EXPORTE ARME către Rusia – raport parlamentar

 

Premierul britanic David Cameron a îndemnat Uniunea Europeană (UE) să interzică vânzările de armament către Rusia – acuzată că-i echipează şi formează pe separatiştii proruşi din Ucraina – şi a afirmat că Marea Britanie a oprit deja acest tip de exporturi.

 

Însă, potrivit unui raport parlamentar publicat săptămâna trecută, Marea Britanie continuă să exporte armament şi echipament militar în Rusia.

 

Franţa urmează să livreze Rusiei două nave de război de tip Mistral, în baza unui contract semnat în trecut, în valoare de 1,2 miliarde de euro. Acest contract a fost însă suspendat după anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

 

CITITI SIUnitate pana la bani: Franta va livra Rusiei prima nava de razboi Mistral, conform contractului. SUA, Marea Britanie si Germania critica decizia. Fost ministru: DOAR PENTRU CA SUA SPUN SARI, NU INSEAMNA CA TREBUIE SA SARIM

 

Ministrul francez de Externe Laurent Fabius a declarat în martie că Franţa ar putea să "anuleze aceste vânzări", în cazul în care Rusia nu-şi schimbă politica faţă de Ucraina.

 

Ministrul francez al Apărării Jean-Yves Le Drian a amânat decizia până în octombrie, la momentul prevăzut pentru livrarea primei nave de tip Mistral.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!