Siria. Contestat de Vest, Assad a gasit vinovatul pentru criza refugiatilor: Occidentul

0
26

Siria acuza Vestul pentru politica derulata in Orientul Mijlociu. Presedintele Bashar al-Assad le cere occidentalilor “sa nu mai sprijine teroristii”.

 

Siria este tara de unde pleaca cei mai multi migranti, iar acum, in premiera de la izbucnirea crizei refugiatilor, liderul contestat de Occident Bashar al-Assad are o reactie publica.

 

O solutie politica la criza siriana, crede Assad, incepe acolo unde va inceta conflictul armat, potrivit Digi24.

 

Intrebarea nu este daca Europa va accepta sau nu refugiati, ci despre necesitatea de a elimina sursa acestei probleme. Daca europenii sunt asa ingrijorati de soarta refugiatilor, atunci ar trebui sa inceteze sa-i sprijine pe teroristi.

 

Este opinia noastra in ceea ce priveste aceasta problema. Aceasta este esenta intregii crize a refugiatilor”, a spus Bashar al-Assad.

 

Rusii se vor eroi in Siria

 

Rusia nu renunta la sprijinul acordat regimului Assad de la Damasc. Potrivit lui Vladimir Putin, daca Moscova nu l-ar fi sustinut pe Bashar al-Assad, fluxurile de refugiati ar fi fost mai mari, iar situatia tarii din Orientul Mijlociu, mai rea.

 

Presedintele rus a spus, marti, ca liderul sirian este pregatit sa coopereze cu fortele de opozitie in lupta antiterorista.

 

"Desigur, este de asemenea necesar sa ne gandim la transformarile politice in acea tara si stim ca presedintele Assad este pregatit sa implice partea sanatoasa a opozitiei in acest proces, in guvernarea statului", a spus Putin, la summitul Organizatiei Tratatului de Securitate Colectiva (CSTO) care reuneste mai multe foste republici sovietice.

"Astazi, nevoia unificarii eforturilor in lupta impotriva terorismului prevaleaza", a spus liderul rus, subliniind ca o rezolvare a crizei refugiatilor necesita in prealabil o contracarare a amenintarii Statului Islamic in regiune.

 

Americanii ii avertizeaza pe rusi

 

Sprijinul pe care Moscova il acorda presedintelui sirian Bashar al-Assad risca sa intensifice razboiul din aceasta tara din Orientul Mijlociu. Avertismentul a venit din partea secretarului de stat american John Kerry catre omologul sau rus Serghei Lavrov.

 

Potrivit AFP, intr-o discutie telefonica, John Kerry a reconfirmat pozitia Washingtonului in aceasta problema. Asta la doar cateva ore dupa ce presedintele rus Vladimir Putin justifica sustinerea politica si militara pe care Moscova o acorda in continuare liderului de la Damasc.

 

"Secretarul de stat Kerry a indicat ca aceasta continuare a sprijinului Rusiei pentru presedintele Assad risca sa provoace o exacerbare si o extindere a conflictului si sa afecteze obiectivul comun de combatere a terorismului", a aratat biroul sefului diplomatiei americane.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!