Slovacia contesta cotele de refugiati la Curtea Europeana de Justitie. Pozitia premierului

0
5

Decizia Uniunii Europene de a impune cotele obligatorii de refugiati determina Slovacia sa reclame situatia creata la Curtea Europeana de Justitie (CJUE).

 

Marti, Consiliul JAI a aprobat la reuniunea de urgență redistribuirea a 120.000 de refugiați între statele membre, în pofida opoziției a patru țări din Europa Centrală și de Est, printre care și România, față de cotele propuse de Comisia Europeană.

 

'Decizia de relocalizare a 120.000 de persoane (a fost) adoptată cu o largă majoritate de state membre”, a anunțat pe Twitter președinția luxemburgheză a Consiliului UE.

 

Tot pe Twitter, ministrul ceh de interne Milan Chovanec a precizat că Cehia, Slovacia, România și Ungaria au votat împotrivă, iar Finlanda s-a abținut. 

 

Decizia luata in JAI determina Solvacia sa reclame situatia la Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Premierul slovac Robert Fico e dispus sa garanteze cu functia sa faptul ca respectivele cote de refugiati nu vor fi aplicate in tara sa.

 

„Cotele obligatorii nu vor fi implementate pe teritoriul Slovaciei cât timp voi fi premier. Vom lua toate măsurile necesare, dar cei responsabili pentru această ruşine sunt cei care au decis să se impună cu ajutorul majorităţii.

 

Intenţionat şi fără sens, ei au provocat disensiuni profunde într-o problemă-cheie precum migraţia. (…) Slovacia rămâne pregătită să ofere 20 de milioane de euro pentru Frontex şi operaţiunilor similare pentru securizarea graniţelor exterioare ale spaţiului Schengen”, a declarat premierul slovac Robert Fico, transmite Digi24.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!