Slovacia sesizea Curtea Europeana de Justitie in problema cotelor obligatorii de refugiati

0
11

Slovacia sesizeaza Curtea Europeana de Justitie cu privire la decizia UE de a impune cote obligatorii de refugiati statelor membre.

 

Guvernul slovac condus de Robert Fico a decis, miercuri, sa demareze o actiune la Curtea Europeana de Justitie, dupa ce s-a opus si a criticat in mod deschis planul UE privind distribuirea migrantilor sub forma de cote obligatorii, potrivit Reuters, citata de Agerpres.

 

Opozitia Slovaciei s-a manifestat in mod direct in cadrul Consiliului Justitie si Afaceri Interne din 22 septembrie, atunci cand a votat impotriva cotelor de refugiati. Alaturi de Slovacia, au votat impotriva si Romania, Cehia si Ungaria.

 

Insa, planul de redistribuire a 120.000 de migranti a trecut cu majoritate de voturi, fapt ce l-a determinat pe premierul slovac sa reactioneze dur, oficialul aratandu-se dispus sa garanteze cu functia faptul ca planul nu va fi aplicat in tara sa.

 

 „Cotele obligatorii nu vor fi implementate pe teritoriul Slovaciei cât timp voi fi premier. Vom lua toate măsurile necesare, dar cei responsabili pentru această ruşine sunt cei care au decis să se impună cu ajutorul majorităţii.

 

Intenţionat şi fără sens, ei au provocat disensiuni profunde într-o problemă-cheie precum migraţia. (…) Slovacia rămâne pregătită să ofere 20 de milioane de euro pentru Frontex şi operaţiunilor similare pentru securizarea graniţelor exterioare ale spaţiului Schengen”, a declarat premierul slovac Robert Fico saptamana trecuta.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!