Sondaj INSCOP: 77,8% dintre romani cred ca Guvernul trebuie să colaboreze cu presedintele

0
8

Conform unui sondaj de opinie realizat de INSCOP si publicat de Agerpres, 63% dintre români sunt de acord cu organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale la aceeași data. Aproape 80% dintre respondenti considera ca trebuie sa existe o colaborare stransa intre Guvern si Presedintie.

 

85% dintre români au o părere bună despre inițiativa de impozitare a marilor averi, 3,7% au o părere nici bună, nici proastă despre această inițiativă, 7,5% declară că au o părere proastă despre acest proiect, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 3,8%.

 

48,3% dintre respondenți sunt de acord cu noua lege a salarizării bugetarilor, 24,6% au o părere nici bună, nici proastă despre acest demers, în timp ce 19,2% au o părere proastă. 7,9% au ales varianta "nu știu/nu răspund".

 

42,3% dintre cei intervievați au o părere bună despre introducerea votului prin corespondență pentru românii din străinătate, 21,3% au ales opțiunea "nici bună, nici proastă", iar 27,4% nu sunt de acord. Procentul non-răspunsurilor pe acest subiect este de 9%.

 

Pe subiectul legat de autonomia Ținutului Secuiesc, 7,1% dintre persoanele chestionate sunt de acord, 11,2% au o părere nici bună, nici proastă, 72,2% au o părere proastă, iar 9,5% ''nu știu'' sau ''nu răspund''.

 

CITITI SI: Sondaj INSCOP: PNL ar fi votat de 42% dintre romani la alegerile parlamentare, PSD de 35%

 

În problema colaborării dintre Guvern și președinte, sondajul relevă că 77,8% dintre respondenți sunt de părere că Executivul trebuie să colaboreze strâns cu șeful statului pe orice subiect de interes public (față de 78,3% în luna iulie), 13,6% sunt în dezacord cu această afirmație, iar 8,6% sunt nehotărâți în această chestiune.

 

63% dintre români sunt de acord cu organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale la aceeași dată, 22,9% își exprimă dezacordul, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 14,2%.

 

30,4% dintre cei chestionați sunt de acord că actualul Guvern ar trebui înlocuit de unul al PNL (față de 33,2% în luna iulie), 50% sunt în dezacord cu această afirmație, iar 19,6% ''nu știu'' sau ''nu răspund''.

 

26,9% dintre persoanele intervievate consideră că actualul Executiv trebuie să rămână în funcție, dar cu un alt prim-ministru, pe când 51,7% sunt în dezacord cu această afirmație, iar 21,4% nu știu sau nu răspund.

 

26,4% dintre respondenți sunt de acord cu ipoteza organizării de alegeri anticipate(față de 30,3% în luna iulie), 62,4% își exprimă dezacordul cu această propunere, iar 11,2% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!