Sondaj INSCOP despre alegerile PREZIDENTIALE : Victor Ponta ar fi votat de 43,6% dintre respondenti, Klaus Iohannis de 31,2% si Mihai Razvan Ungureanu de 9,6% dintre respondenti

0
10

Conform unui sondaj recent realizat de INSCOP 65,9% dintre respondentii se vor prezenta la vot la alegerile prezidentiale. In privinta optiunilor pentru candidatii partidelor, favoriti sunt Victor Ponta si Klaus Iohannis, care ocupa si primele doua pozitii in clasamentul intentiei de vot pentru prezidentiale. In ceea ce priveste simularea privind finalele ipotetice de tur al doilea, Victor Ponta s-ar impune in fata oricarui contracandidat, conform Barometrului INSCOP "Adevarul despre Romania" realizat de Inscop Research la comanda cotidianului "Adevarul", relateaza ziare.com

 

48,6% dintre romani sustin ca se vor prezenta in mod sigur la vot, in timp ce 17,3% afirma ca probabil se vor prezenta la vot. Cumulat, raspunsurile pozitive in privinta prezentei la vot la alegerile prezidentiale insumeaza 65,9% dintre optiuni. 6,4% afirma ca sigur nu se vor prezenta, in timp ce 7,9% spun ca probabil nu se vor prezenta la vot. 15,9% inca nu s-au hotarat, in timp ce 3,8% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.
 

In ceea ce priveste propunerile de candidati ai partidelor politice, 66,1% dintre respondenti il prefera drept candidat din partea Partidului National Liberal pe Klaus Iohannis, in timp ce Crin Antonescu ar fi preferat de 33,9% dintre respondenti.
 

CITITI SIVasile BLAGA: Candidatul DREPTEI pentru COTROCENI, oricare ar fi el, PREDOIU, ANTONESCU sau IOHANNIS – il poate invinge pe PONTA

 

Victor Ponta conduce in ceea ce priveste candidatul preferat din partea Aliantei PSDUNPR-PC cu 62,9% dintre preferinte, comparativ cu Mircea Geoana care ar fi preferat de 37,1% dintre respondenti.


Daca ne raportam la optiunile celor care declara ca vor merge sigur la vot sau probabil vor merge la vot la alegerile prezidentiale (65,9%), Klaus Iohannis ar fi preferat drept candidat al PNL de 67,1% dintre alegatori, in timp ce Crin Antonescu de 32,9%.
 

Victor Ponta ar fi preferat drept candidat al Aliantei PSD-UNPR-PC de 65,9% dintre cei care merg la vot, iar Mircea Geoana cu 34,1%.
 

In clasamentul optiunilor de vot (stabilite pe baza unei liste cu variante predefinite) pe primul loc se situeaza Victor Ponta (Alianta PSD-UNPR-PC), care ar fi votat de 43,6% dintre respondentii care au indicat o optiune clara de raspuns, fara variantele "altcineva", "nu sunt hotarat", "nu voi vota", "nu stiu/nu raspund".
 

Victor Ponta este urmat de Klaus Iohannis (PNL-PDL) cu 31,2% si Mihai Razvan Ungureanu (Forta Civica) cu 9,6% dintre optiuni. Pe locul al patrulea in intentia de vot se situeaza Calin Popescu Tariceanu (independent) cu 4,5%, urmat de Kelemen Hunor (UDMR) cu 3,5%, Corneliu Vadim Tudor (2,8%), Cristian Diaconescu(PMP) cu 2,6% si Dan Diaconescu (PPDD) cu 2,2%.

 

CITITI SICrin ANTONESCU: IOHANNIS are toate sansele sa fie desemnat candidat la PREZIDENTIALE. Este usor FAVORIT si in fata mea

 

5,2% din totalul populatiei ar alege varianta "altcineva", 16,2% nu sunt hotarati, 6,5% nu ar vota, in timp ce 4% nu stiu sa nu raspund la aceasta intrebare.

Remus Stefureac, director INSCOP, a precizat ca "rezultatele masuratorii optiunilor electorale ale romanilor pentru alegerile prezidentiale trebuie analizate cu moderatia impusa de faptul ca, desi au mai ramas mai putin de 4 luni pana la alegeri, inca nu am intrat in atmosfera electorala, inca nu cunoastem toti candidatii, inca nu au fost prezentate proiectele candidatilor.
 

Clarificarea acestor aspecte ar putea produce efecte asupra opiniei publice cu implicatii asupra optiunilor electorale pentru alegerile prezidentiale".

 

Ponta, peste Iohannis
 

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidentiale pentru turul 2 si ar avea de ales intre Victor Ponta si Klaus Iohannis, 52,8% dintre respondenti ar vota pentru Victor Ponta in timp ce 47,2% l-ar alege pe Klaus Iohannis.
 

Raportat la populatia care declara ca se va prezenta la vot (65,9% din esantion), Victor Ponta ar obtine 54,8% in turul II, in timp ce Klaus Iohannis ar fi votat de 45,2%.
 

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidentiale pentru turul 2 si ar avea de ales intre Victor Ponta si Mihai Razvan Ungureanu, 58,3% dintre respondenti ar vota pentru Victor Ponta, in timp ce 41,7% l-ar alege pe Mihai Razvan Ungureanu.
 

Raportat la populatia care declara ca se va prezenta la vot (65,9% din esantion), Victor Ponta ar obtine in turul II 62,6%, in timp ce Mihai Razvan Ungureanu ar fi votat de 37,4%.
 

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidentiale pentru turul 2 si ar avea de ales intre Victor Ponta si Crin Antonescu, 60,7% dintre respondenti ar vota pentru Victor Ponta in timp ce 39,3% l-ar alege pe Crin Antonescu.

Raportat la populatia care declara ca se va prezenta la vot (65,9% din esantion), Victor Ponta ar obtine in turul II 64,3%, in timp ce Crin Antonescu ar fi votat de 35,7%.

 

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidentiale pentru turul 2 si ar avea de ales intre Victor Ponta si Catalin Predoiu, 66,7% dintre respondenti ar vota pentru Victor Ponta in timp ce 33,3% l-ar alege pe Catalin Predoiu.

Raportat la populatia care declara ca se va prezenta la vot (65,9% din esantion), Victor Ponta ar obtine in turul II 67,9%, in timp ce Catalin Predoiu ar fi votat de 32,1%.
 

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidentiale pentru turul 2 si ar avea de ales intre Victor Ponta si Cristian Diaconescu, 67,5% dintre respondenti ar vota pentru Victor Ponta in timp ce 32,5% l-ar alege pe Cristian Diaconescu.
 

Raportat la populatia care declara ca se va prezenta la vot (65,9% din esantion), Victor Ponta ar obtine in turul II 68,5%, in timp ce Cristian Diaconescu ar fi votat de 31,5%.
 

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevarul in perioada 1-6 iulie 2014. Volumul esantionului a fost de 1.055 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de 3%, la un grad de incredere de 95%, esantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic. 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!