SONDAJ IRES: Romanii, dispusi sa plateasca mai mult pentru SANATATE, EDUCATIE si INFRASTRUCTURA. 39% se tem de un RAZBOI in zona

0
8

Conform unui sondaj de opinie realizat de IRES romanii ar fi dispusi sa dea mai multi bani pentru sanatate, educatie si infrastructura. Cea mai mare teama in privinta urmatorilor 25 de ani e legata de posibilitatea izbucnirii unui razboi in zona, relateaza ziare.com


Astfel, 74% dintre respondenti ar fi de acord sa plateasca in plus pentru sanatate, dintre care 36% cu mult in plus, iar 38% cu putin in plus. Pentru educatie, ar plati in plus 64% dintre participantii la studiu, iar pentru infrastructura 61%, se arata in studiul IRES realizat in perioada 12-13 ianuarie 2015.


In ceea ce priveste cea mai mare teama pe care si-au exprimat-o respondentii cu privire la urmatorii 25 de ani, rezultatele sondajului arata urmatoarele: 39% dintre respondenti se tem de un razboi in zona, pentru 34% temerea principala esteimbatranirea populatiei, 22% se tem de inflatie si cresterea preturilor, 19% de nivelul datoriilor statului, 16% de retelele de criminalitate organizata, 13% de falimentul statului roman, 12% de cresterea inegalitatii sociale si 10% de tulburari sociale.
 

Din punct de vedere economic, 55% dintre respondenti au spus ca nu se vor reorienta profesional in viitorii 10 ani, iar dintre cei 28% dintre cei care se gandesc sa isi schimbe meseria, un sfert se vor indrepta catre agricultura, iar restul spre comert, IT, turism sau imobiliare.
 

4 din 10 respondenti au explicat ca nu isi deschid o afacere din cauza riscului financiar, iar 15% sustin ca este prea complicat.
 

Sondajul a fost efectuat in perioada 12-13 ianuarie 2015, pe un esantion reprezentativ la nivel national de 1.146 indivizi de 18 ani si peste, avand o eroare maxima tolerata de +/-3 %. 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!