Sorin OPRESCU, noi promisiuni pentru bucuresteni: Nu vor mai PLATI CALDURA, dupa ce RADET se va CONTOPI cu ELCEN, peste cativa ani

0
7

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a declarat ca, peste cativa ani, dupa ce RADET se va contopi cu ELCEN, bucurestenii nu vor mai trebui sa plateasca pentru caldura. Oprescu a precizat insa ca e nevoie de o modernizare a retelei de distributie pentru ca acest lucru sa poata fi pus in practica, relateaza ziare.com


"Toti au recomandat acest lucru – ca transportul, distributia si producerea sa fie sub aceeasi jurisdictie, a Consiliului General, recte a Primariei Capitalei, pentru ca sa pot sa controlez pretul. Astfel, eu si RADET-ul suntem pe post de sclavi, transportam cat vor dansii (ELCEN) sa ne dea si mor de ciuda.

Energia termica reprezinta 20% din productia generala a CET-urilor. Ca CET-urile nu mai sunt refacute de pe vremea lui Tudor Vladimirescu si nu mai dau randament, este altceva. Energia termica este energie reziduala, ar trebui sa nu coste nimic.ANRE este o autoritate care nu a tinut cont niciodata de cetatean.

Majorarea aprobata de dansii o acopar eu pentru lunile de iarna. Dupa care, dupa unirea ELCEN cu RADET, ma duc pe pretul de cost de producere a energiei, iar la al saselea mandat, daca o sa ma mai vrea bucurestenii, o sa fac exact ce am spus. 1% din profitul vinderii curentului electric, tamponat subventia si marita subventia, va face ca cetateanul sa nu mai plateasca deloc caldura", a spus edilul, intr-un interviu acordat Hotnews.ro.

 

CITITI SI: ANRE aproba MAJORAREA pretului de productie a gigacaloriei cu 10% pentru bucuresteni. OPRESCU: Decizia ANRE este NEDREAPTA si este indreptata impotriva cetateanului


Acesta a mentionat insa ca proiectul se poate realiza doar daca se va moderniza reteaua de distributie, mentionand ca exista planuri pentru construirea a trei noi CET-uri in zona de nord a Bucurestiului. "Este fezabil pe calcule. Nu ma refer la anul, vorbesc de viitor, pentru ca CET-urile acestea trebuie reformulate. (…) Singurul CET modernizat este cel din Vest. Stiu care este harta de incalzire si pot sa fac in zona de nord 3 CET-uri mici in parteneriat public-privat, cu obligatia sa cumpar de la dansii energie termica pentru 10-15 ani ca sa isi amortizeze investitia", a subliniat primarul.
 

Nu in ultimul rand, acesta a precizat ca modernizarea retelei de distributie va incepe cu fonduri europene in valoare de 176 de milioane de euro.


La jumatatea lunii ianuarie, Sorin Oprescu anuntase un alt plan important pentru locuitorii Capitalei, respectiv gasirea unui investitor pentru autostrada suspendata si un tunel subteran de 14 kilometri, prin care masinile din zona centrala a orasului sa ajunga pe autostrada A1.

 

CITITI SI: Primarul Sorin OPRESCU anunta un nou PROIECT pentru Bucuresti: Un TUNEL de 14 km intre Podul Ciurel si autostrada spre Bucuresti-Pitesti


Bucurestenii au ramas de mai multe ori fara caldura, in aceasta iarna, inclusiv in nopti in care temperaturile au scazut cu mult sub 0 grade, in urma unor avarii, cu precadere la CET Grozavesti. 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!