Sorin Oprescu ramane in arest preventiv, dupa o decizie a instantei in acest sens

0
9

Sorin Oprescu ramane in arest preventiv, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins, vineri, cererea pentru o masura mai usoara. Decizia instantei nu e definitiva si poate fi contestata.

 

Acuzat de luare de mita, primarul suspendat al Capitalei se afla inchis de la inceputul lunii septembrie, potrivit Romania Libera.

 

Sorin Oprescu a fost suspendat, in 15 septembrie, din functia de Primar General al Bucurestiului. Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, a emis un ordin in acest sens, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a mentinut arestul preventiv in acest caz.

 

Oprescu este acuzat de procurorii DNA ca ar fi aderat la un grup infractional din Primaria Capitalei ce primea bani din contractele acordate de institutie.

 

Procurorii spun ca edilul lua 10% din sumele din contracte si ca sambata in care a fost prins a incasat 25.000 de euro, parte a unei astfel de mite. La primar acasa, la mai multe persoane si firme si in trei institutii publice s-au facut perchezitii. Cativa angajati ai Primariei au fost audiati, iar sefii Centrului Cultural "Palatele Brancovenesti", directorul Directiei economice din Primaria Capitalei, Mircea Constantinescu, precum si fostul sofer al lui Sorin Oprescu au fost retinuti de DNA.

 

Un martor citat in referat arata ca i-ar fi dat lui Oprescu mita de circa un milion de euro in timpul a circa 20 de vizite acasa la primarul Bucurestiului. Banii primiti de Oprescu in 2013 proveneau în proporţie de 80% din mita încasată de la denunţători pentru contractele încheiate pentru asfaltarea aleilor din Complexul Mogosoaia, iar sumele remise lui Sorin Oprescu în anul 2014 proveneau în parte de la lucrările de la „apă şi canal” efectuate la una dintre institutiile aflate in subordinea Primariei, se mai arata in referat.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!