Spioni rusi capturati in SUA

0
12

FBI a anunțat ieri că a destructurat o rețea de spion ruși care acționau în New York. Aceștia încercau sa obțină informații referitoare la piețele financiare din Statele Unite, precum și asupra sancțiunilor aplicate băncilor din Rusia, datorate incursiunilor repetate ale armatei ruse în Ucraina, informează Ziare.com.

Unul dintre spionii arestați lucra sub acoperire ca bancher. Evgeni Buriakov era infiltrat într-o bancă rusă din New York. Ca angajat al Serviciul de Informații Externe al Rusiei el sustrăgea informații economice pe care apoi le transmitea superiorilor săi de la Moscova


Împreună cu Buriakov mai lucrau alți doi bărbați, Victor Podobni si Igor Sporisev. Aceștia strângeau informații pentru serviciile ruse. Ei mai încercau să recruteze americani dispuși să colaboreze cu serviciile secrete ruse. Cum Podobni și Sporisev au părăsit SUA, ei nu au putut fi arestați.

FBI-ul a mai dezvăluit că și angajații unei instituții de presă ruse din Statele Unite erau spioni.

 

"Încercarea unei țări străine de a recolta informații economice, precum și alte tipuri de informații de inteligență, în Statele Unite prin intermediul agenților sub acoperire este o amenințare directă la adresa securității naționale a Statelor Unite, exemplificând motivul pentru care contraspionajul este o prioritate de top pentru Divizia Securității Naționale", a precizat John P. Carlin, asistent al procurorului general pentru securitate națională, conform Business Insider.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!