SRI cere expulzarea a opt palestinieni care au legaturi cu organizatii teroriste

0
6

Serviciul Roman de Informatii a cerut Parchetului Curtii de Apel Bucuresti declararea ca indezirabile a opt persoane din Orientul Mijlociu, pe o perioada de 15 ani, "din motive de securitate nationala", fiind suspectate de "actiuni subversive" in favoarea unor grupari teroriste, informeaza Mediafax.

Propunerea a fost formulata de SRI – Autoritatea Romana cu competente in domeniul securitatii nationale, informeaza, vineri, intr-un comunicat de presa, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

La data de 22 august, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, conform dispozitiilor din OUG 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, a sesizat Curtea de Apel Bucuresti "pentru a aprecia asupra dispunerii masurii de declarare ca indezirabil a unui grup de opt persoane provenind din Orientul Mijlociu, pe o perioada de 15 ani, pentru motive de securitate nationala".

"In cauza au rezultat indicii privind desfasurarea de catre aceste persoane de actiuni subversive in favoarea unor grupuri considerate teroriste de catre organismele internationale", a precizat sursa citata.

Astfel, in perioada aprilie – august 2012, cele opt persoane au urmarit verificarea posibilitatilor de constituire in Romania a unei eventuale structuri de sprijin pentru activitati de migrare ilegala ce puteau fi accesate de membrii unor organizatii teroriste active la nivel international.

Sorin Sava (SRI): Cei opt etnici palestinieni au legaturi cu organizatii teroriste active international

Purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca cei opt etnici palestinieni pentru care s-a cerut expulzarea au legaturi cu organizatii teroriste internationale si intentionau sa realizeze o structura de sprijin in Romania pentru migratia unora dintre membrii acestora.

"In perioada aprilie – august 2012 SRI a investigat informativ si a documentat activitatea unei retele de etnici palestinieni cu legaturi in sfera unor entitati teroriste. Cele opt persoane au ajuns si au incercat sa se stabileasca in Romania utilizand filierele de migratie ilegala cu punct de plecare in zona Orientului Mijlociu. Intentia acestora era identificarea posibilitatilor de constituire in tara noastra a unei eventuale structuri de sprijin pentru activitati de migratie ilegala ce puteau fi accesate de membri au unor organizatii teroriste active la nivel international", a declarat Sava.

El a mai precizat ca masurile de expulzare efectiva vor fi realizate in perioada imediat urmatoare momentului in care ramane definitiva decizia instantei, de catre reprezentantii Ministerului de Interne.

"Masurile ofensive de cunoastere, documentare si destructurare ale SRI fata de membrii retelei s-au finalizat prin sesizarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, care a sustinut in instanta declararea celor opt persoane indezirabile pentru o perioada de 15 ani. Indepartarea de pe teritoriul national va fi pusa in aplicare de MAI in perioada imediat urmatoare, dupa ramanerea definitiva a hotararii instantei", a mai explicat Sava, conform Mediafax.