Stelian Tanse, apel catre SRI: Retrageti agentii sub acoperire din TVR

0
5

Stelian Tănase, președintele-director general al Televiziunii Române,  a cerut astăzi, într-o scrisoare deschisă, Serviciului Român de Informații să retragă ofițerii sub acoperire din cadrul TVR, arată Hotnews. Apelul vine la o zi după ce mai multe ONG-uri au cerut public Parlamentului să introducă în legile siguranței naționale o interdicție a recrutării de colaboratori sau agenți de informații în cadrul media, precum și ca SRI să lase la vatră ofițerii acoperiți din presă.

 

Președintele-director general al TVR, Stelian Tănase îi cere într-o scrisoare deschisă directorului interimar al SRI, Florian Coldea, să retragă agenții sub acoperire din cadrul Televiziunii Române.

Domnul George Maior, în calitate de director general al Serviciului Roman de Informații a declarat că identitatea ofițerilor acoperiți din presă nu va fi aflată niciodată, deoarece "e vorba de ofițeri acoperiți și de secrete de stat. Prin urmare, vă solicit retragerea ofițerilor acoperiți din Televiziunea Română, care trebuie sa funcționeze independent și să ofere cetățenilor informații corecte și echidistante” a precizat Tănase.

 

Acesta nu este primul apel de acest fel formulat de șeful TVR. Pe 23 septembrie 2014, la scurtă vreme după Robert Turcescu a declarat că fost locotenent colonel în servciile secrete, Stelian Tănase le-a cerut membrilor Consiliului de Administrație (CA) al TVR să se retragă, dacă sunt agenți sub acoperire.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!