Studiu IRES: 91% dintre romani cred in necesitatea unui proiect de tara

0
9

Mai mult de 9 din 10 romani (91%) cred ca Romania are nevoie de un proiect de tara, potrivit unui studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), citat de Agerpres.

Potrivit studiului, mai mult de 9 din 10 români (91%) sunt de acord cu faptul că România are nevoie de un proiect de țară, peste 90% dintre aceștia admit că perioada actuală este un moment bun pentru lansarea unui asemenea proiect.

In plus, respondenții care provin din zona Transilvania și Banat sunt cei mai deschiși cu privire la acest subiect.

Mai mult de jumatate dintre subiecti cred ca initiativa ar trebui sa apartina presedintelui statului (53%), in timp ce 20 % atribuie raspunderea premierului. Cifrele mai arata o sustinere de 13%T pentru societatea civila, in acest caz, iar 8% opteaza, in mod egal, pentru Academia Romana si mediul privat.

Studiul a fost realizat în cadrul unui proiect inițiat de IRES și numit “Proiect. ROMÂNIA”, pentru evaluarea percepțiilor publice ale cetățenilor cu privire la necesitatea unui proiect de țară pentru România.

Demersul inițiat de IRES are ca finalitate deschiderea unei dezbateri publice cu privire la necesitatea unui asemenea proiect, dar și cu privire la necesitatea poziționării României printr-un efort de gândire strategică.

Studiul a fost realizat pe 1.146 indivizi de peste 18 ani în perioada 12-13 ianuarie.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!