SUA comemoreaza 14 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie

0
9

SUA comemoreaza astazi 14 de ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, fiind organizate mai multe ceremonii și un serviciu memorial intr-un centru deschis în Pennsylvania, in locul in care s-a prăbușit unul dintre cele patru avioane deturnate de teroriști, relatează Agerpres.

 

Toate statele americane vor ține momente de reculegere pentru a comemora atacurile teroriste comise pe teritoriul SUA, în care au murit 2.977 de persoane.

 

Acum 14 ani, pe 11 septembrie 2001, patru avioane de pasageri au fost deturnate, doua dintre ele intrand in cele două turnuri World Trade Center din New York iar al treilea in sediului Pentagonului, lângă Washington. Al patrulea avion deturnat s-a prăbușit în Pennsylvania, in urma unei lupte intre pasageri si teroristii de la bord, loc in care a fost deschis un centru memorial în memoria victimelor zborului 93 al companiei United Airlines, "Flight 93 National Memorial Visitor Centre".

 

La New York va avea loc o ceremonie la Muzeul și Memorialul Național 11 septembrie, unde membrii familiilor vor citi numele victimelor atacurilor din 2001 și a celor uciși în atacul terorist din 1993 asupra World Trade Center.

 

La Washington, la Pentagon Memorial, vor fi de asemenea organizate servicii memoriale pentru familiile victimelor.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!