SUA si Rusia au redeschis comunicarea militara, pe fondul implicarii Moscovei in Siria

0
6

Rusii si americanii au redeschis canalul de comunicare la nivelul ministerelor Apararii. Decizia a fost luata in contextul implicarii Kremlinului in conflictul din Siria, potrivit unei surse din MAE rus.

 

Canalul (de comunicare) a fost redeschis. Dialogul a început. Astfel, americanii vor primi un răspuns corespunzător la toate întrebările (privind cooperarea Federației Ruse cu Siria) pe care le vor avea”, a spus sursa citata de agentia RIA Novosti, arata Agerpres.

 

In premiera dupa mai bine de un an, Washingtonul si Moscova au reluat, vinerea trecuta, contactul politic la nivelul ministerelor Apararii. Asta dupa ce secretarul american Ashton Carter si omologul sau rus Serghei Shoigu au purtat o conversatie telefonica.

 

Discutia a avut loc in contextul informatiilor unei implicari militare tot mai accentuate pe care Moscova o duce in Siria, tara aflata in plin razboi.

 

Ash Carter si Serghei Shoigu au discutat despre optiunile pe care cele doua state le au in regiune si despre eventuale masuri ca cele doua forte sa nu intre intr-o confruntare directa accidentala in tara din Orientul Mijlociu.

 

Dupa cum arata Pentagonul, cei doi inalti oficiali au analizat contextul in care "perspectivele se suprapun, dar si zonele de divergente", discutia fiind “constructiva”.

 

Ultimul contact ruso-american la nivelul Apararii a avut loc in august 2014, atunci cand secretar al Apararii era Chuck Hagel, SUA suspendand de la acel moment legaturile militare pe fondul implicarii rusilor in criza din Ucraina.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!