Tariceanu isi construieste intrarea in Guvern pe discursul USL

0
5

Presedintele Partidului Liberal Reformator, Calin Popescu Tariceanu, isi declara disponibilitatea de a intra la guvernare, in conditiile unei eventuale plecari a UDMR din Executiv, conform stiripesurse.

In ceea ce priveşte o eventuală intrare la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la RFI, că nu ar fi anormală o eventuală participare în actul de guvernare, mai ales că toţi colegii săi au fost aleşi pe listele USL în baza programului asumat de PSD şi PNL: “În momentul de faţă, nu văd de ce. Ne concentrăm pe cu totul şi cu totul alt obiectiv, este vorba de construirea partidului, de organizarea Congresului de constituire, avem mult de lucru, dar cu toţii am fost aleşi de cetăţeni pe listele USL-ului, pe baza unui program de guvernare întocmit sau negociat de PSD-ul cu Partidul Naţional Liberal. A intra la guvernare din această perspectivă nu ar fi nimic anormal şi nici spectaculos, pentru că cetăţenii ne-au dat votul pentru a participa la conducerea ţării, ne-au încredinţat acest mandat, după cum ştiţi, cu un vot extrem de consistent“.

CITESTE SI: Kelemen HUNOR discuta cu Victor PONTA, la Palatul Victoria, nemultumirile UDMR legate de interventia MAE referitoare la iniţiativa cetăţenească a MINORITĂŢILOR. Ponta nu vrea ca UDMR să iasă de la GUVERNARE

Întrebat dacă o eventuală intrare la guvernare ar însemna refacerea USL, măcar la nivel simbolic, şeful Senatului a precizat că nu respinge o astfel de idee: “Măcar la nivel simbolic, da, sigur că ar putea să însemne acest lucru, dar în acest moment cred că o astfel de discuţie este cu totul şi cu totul ipotetică. Eu v-am spus că nu resping ideea aceasta, cu toate că nu există în momentul de faţă nici un fel de propunere concretă şi nici o discuţie pe acest subiect“.

Totodată, fostul premier a declarat că speră ca tensiunile dintre UDMR şi MAE să se calmeze: “Sper ca înţelepciunea politică a partenerilor să prevaleze. Eu cred că o majoritate solidă este preferabilă unei mini-crize guvernamentale. De aceea, cred că şi PSD-ul şi UDMR-ul ar trebui să facă toate eforturile pentru a menţine actuala configuraţie politică“.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!