TeamNet, firma fondata de Sebastian Ghita, inceput de an in forta: Dupa 10 milioane de euro de la Cadastru, inca 2,3 milioane de euro de la Casa de Pensii

0
6

Compania TeamNet International, înființată de actualul deputat Sebastian Ghiță, a mai obținut un contract pe bani publici, de aproximativ 2,3 milioane de euro, pentru întreținerea și repararea unui sistem informatic al Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP).

 

Contractul face parte dintr-un acord-cadru pe termen de 4 ani, semnat în 2013, semnat pentru întreținerea și repararea sistemul informatic integrat "Orizont" al CNPP.

El a fost acordat fără licitație (prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare), întrucât, se spune în caietul de sarcini, „serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice”.

 

 

Acesta este al doilea contract din bani publici pe care TeamNet International și l-a adjudecat în ultima lună, după ce a câștigat, pe 29 decembrie 2014, un contract în valoare de aproape 10 milioane de euro (cu TVA), de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) .

 

Este vorba despre despre servicii informatice și conexe furnizate Agenției de Cadastru, proiect având titlul “Upgradarea sistemului E-Terra 3 in vederea asigurarii suportului compatibil cu Directiva INSPIRE pentru implementarea instrumentelor structurale”.

 

Contractul pentru Cadastru a fost câștigat cu o ofertă de 34,678721 milioane de lei fără TVA, cu puțin sub estimarea instituției – 34,751700 lei fără TVA. Cu TVA, suma este de apoape 10 milioane de euro.

 

 

TeamNet International  mai apare într-un contract recent derulat de  Casa de Pensii, ca terț susținător tehnic și financiar pentru câștigătorul unei licitații organizate anul trecut – Bion Advanced Support Team.

 

Bion a obținut, în iunie 2014, proiectul de “dezvoltare a unui sistem integrat IT de administrare a proceselor de munca în administratia publica prin sistemul work-flow si administrarea avansata a documentelor”, în valoare de 4,5 milioane de euro (cu tot cu TVA).

 

Finanțarea proiectului este realizată din fonduri europene.

 

 

TeamNet Intenational face parte din grupul de firme Asesoft, înființat de Sebastian Ghiță. Deputatul s-a retras oficial din acționariatul acestor firme în 2010, după ce s-a hotărât să intre în politică. A fost membru al PSD, iar acum a anunțat înființarea Partidului Progres Romania.

 

Grupul de firme pe care l-a înființat, și pe care l-a înstrăinat unor rude sau apropiați, este unul dintre principalii abonați la bani publici.

 

Citiți și:

Fonduri europene pentru Internet la sate: Milioane de euro obtinute de angajati si prieteni ai fratelui lui Sebastian Ghita. Cine este beneficiarul real al proiectelor

 

Noua generatie de moguli. Firmele CONTROLATE de Sebastian Ghita au obtinut, dupa venirea USL la PUTERE, peste 28 milioane euro din CONTRACTE CU STATUL

PSD, RUPT din doua directii: Dupa Sebastian Ghita, Mircea Geoana anunta proiectul sau politic: NOUL PSD-Partidul Social Democrat Independent

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!