TENSIUNI GERMANO-AMERICANE: Berlinul L-A EXPULZAT pe seful biroului CIA de la ambasada SUA in Germania

0
9

Guvernul german a anunțat astăzi că i-a cerut șefului biroului CIA de la ambasada americană din Berlin să părăsească țara, la o săptămână după arestarea unui agent al serviciilor germane de informații BND suspectat de spionaj în favoarea SUA, conform EVZ.

Reprezentantul serviciilor americane de informații de la ambasada Statelor Unite ale Americii a fost somat să părăsească Germania” a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al guvernului german.

La rândul său, președintele comisiei parlamentare de control al activității serviciului german de informații a declarat că s-a recurs la această măsură după ce americanii au spionat politicieni germani și după refuzul Washingtonului de a coopera în scandalul de spionaj și de a oferi răspunsuri adecvate.

In acest context, ministrul german de Finante, Wolfgang Schäuble, a apeciat, joi, ca Statele Unite ale Americii dau dovada de o “prostie care te face sa plangi”.

Schäuble a mai spus că "este extrem de prostesc ca Statele Unite să recruteze la noi persoane de a mâna a treia. Iar în faţa unei asemenea prostii, nu poţi decât să plângi". Apoi a adăugat că "acest lucru nu o amuză pe cancelar”, cu referire la Angela Merkel.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!