Tensiuni intre PNL si PDL pe tema suspendarii presedintelui. Antonescu le cere PDL-istilor sa se dezica de discursul loviturii de stat

0
9

PNL pare sa incerce ruperea raportului de forte in cadrul proiectului de fuziune cu PDL, dupa ce fostul lider al liberalilor, Crin Antonescu, le-a cerut democrat-liberalilor sa recunoasca suspendarea presedintelui Basescu din 2012 drept un act democratic si nu o “lovitura de stat”, asa cum au sustinut cei de la PDL, conform stiripesurse.

Trebuie să lămurim niște lucruri care țin de trecut. Astăzi suntem într-o zi pe care am văzut că unii o comemorează, alții o celebrează, vorbesc aici de doamna Udrea. Lucrurile din istorie trebuie clarificate. Că dnul Blaga spunea asta în 2012 (n.r. că PNL împreună cu PSD au dat o lovitură de stat), lucru pe care îl spun în continuare astăzi Traian Băsescu, Elena Udrea. În 2012 eu și alți liberali spuneam lucruri puternice despre cei din PDL”, a afirmat Antonescu.

Fostul lider PNL a continuat: “E referitor la acel moment, la Guvernul Boc, la toate acele lucruri. Că a fost o lovitură de stat nu putem trece sub imperiul părerilor. Noi trebuie să cădem la un înțeles comun foarte clar, pentru că eu nu pot să admit (..) ideea că votul a 7 milioane jumătate de români a fost inutil, să se mai spună și că a fost lovitură de stat e la mintea cocoșului”.

Dacă tu ai votul a 7 milioane jumătate de oameni în favoarea soluției tale și soluția ta să nu se ia în calcul și să mai fim și acuzați de lovitură de stat (…) Nu putem merge mai departe în această construcție fără ca anumite aspecte să fie puse la locul lor”, a incheiat Antonescu.
 

Catalin Predoiu (PDL): Avem convingeri la fel de puternice

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, le-a cerut celor din PDL să își reconsidere poziția și să admită că în 2012 nu a fost nicio lovitură de stat. Solicitarea lui Antonescu a strânit o reacție extrem de virulentă din partea prezidențiabilului PDL, Cătălin Predoiu. 

”Se pare că domnul Antonescu este un om cu convingeri puternice, după cum se vede și din cariera lui politică, dar îl asigur că și noi avem convingeri la fel de puternice. Rămâne cum am stabilit: suntem de acord că nu suntem de acord în această privința”, a declarat Predoiu.

Acesta si-a continuat punctul de vedere: “Vedeți, eu nu pot să judec doar din rațiuni politice. Eu sunt jurist de meserie și când mă uit cum s-a modificat legea CCR, cum a fost trecut Monitorul Oficial de la Parlament la Guvern, cum au au fost schilodite instituțiile statului, nu pot să nu văd că a fost încălcată Constituția. Eu nu pot să mint de dragul unui interes politic, dar, repet, fiecare cu convingerile lui”.

Totusi, liderul PDL, Vasile Blaga s-a pozitionat ceva mai echilibrat in aceasta problema: ”Eu privesc spre viitor, pentru că au fost foarte multe lucruri care ne-au despărțit în ultimii ani, mai precis în ultimii 7 ani, de la suspendarea președintelui”.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!