Tentative de radicalizare in randurile refugiatilor (serviciile germane de informatii)

0
9

Tentativele miscarilor islamiste radicale de a recruta adepti din randurile refugiatilor care ajung in Germania exista si provoaca ingrijorari la nivelul serviciilor germane de informatii.

 

Ne îngrijorează foarte tare faptul că islamiștii, sub acoperirea ajutorului umanitar, încearcă să deturneze situația refugiaților pentru a servi scopurilor lor, făcând prozelistim sau încercând să-i recruteze”, arata Biroul pentru Protectia Constitutiei (Bundesamt fur Verfassungsschutz) citat de Digit24.

 

Biroul mai arata ca acorda o atentie speciala „tinerilor refugiati neinsotiti”, acestia prezentant o vulnerabilitate crescuta pentru gruparile jihadiste”.

 

Totusi, mai arata serviciile germane, nu exista informatii credibile care sa indice faptul ca anumite grupari s-ar fi folosit de fluxul masiv de migranti pentru a se infiltra pe teritoriul Germaniei.

 

Totusi, pozitia exprimata de nemti este contrazisa de un alt serviciu de informatii, si anume serviciul danez de contrainformatii, nordicii sustinand ca scenariul infiltrarii de teroristi in randurile refugiatilor nu prezinta fundament real, potrivit Reuters, citata de HotNews.

 

“Pe baza informatiilor pe care le avem, apreciem ca militantii islamisti nu vor folosi retelele de trafic de persoane sau rutele refugiatilor pentru a incerca sa introduca teroristi in Occident, inclusiv Danemarca”, a declarat marti Finn Borch Andersen.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!