Theodor STOLOJAN are doua propuneri pentru numele noului partid rezultat din FUZIUNEA PNL cu PDL. Partidul s-ar putea numi PNL-PDL sau PNL-CD

0
6

Theodor Stolojan propune ca partidul rezultat in urma fuziunii PNL cu PDL sa se numeasca PNL-PDL sau PNL-CD. Stolojan considera ca daca PNL si PDL se impiedica de nume, atunci nu merita sa faca nici fuziune, nici alianta si nici sa mai discute de unificarea dreptei, relateaza Ziare.com


Theodor Stolojan a declarat intr-un interviu pentru RFI Romania ca PDL si PNL pot ajunge la un acord asupra numelui partidului rezultat in urma fuziunii: "Eu cred ca se poate ajunge la o solutie fara niciun fel de probleme. V-as da un exemplu: exista in Parlamentul European grupul deputatilor, care face parte din Partidul Popular European, care a fost intotdeauna cel mai numeros grup, cel mai puternic grup politic din PE.

 

Atunci cand in acest grup au dorit sa intre conservatorii britanici care aveau un numar mult mai mic decat grupul politic al PPE, s-a adoptat formula 'grupul politic PPE-CD', adica conservatorii democrati din Marea Britanie. Deci formule se pot gasi, pastrand identitatea PNL-ului, pe care nimeni nu doreste sa o schimbe, formule se gasesc.
 

CITITI SIPDL convoaca CONVENTIA NATIONALA a partidului în 26 iulie pentru aprobarea FUZIUNEA cu PNL

 

Este necesara o anumita deschidere (…). Daca cele doua partide, PNL si PDL, se impiedica de nume, atunci practic, nu merita nici sa faca fuziune, nici alianta si nici sa mai discute de unificarea dreptei".

 

Intrebat cum s-ar putea numi viitorul partid, europarlamentarul PDL a raspuns: "Eu pot da o parere, dar nu este aici nici timpul, nici eu nu sunt cea mai indicata persoana, nu fac parte din echipa de negociere, dar eu cred ca se pot gasi solutii. De exemplu, noul partid sa se numeasca PNL-PDL sau PNL-CD, de la Crestin Democratia. Pentru ca ideea este nu sa avem un partid care prin nume se adreseaza de fapt aceluiasi electorat.

 

CITITI SIKlaus IOHANNIS: Afirmatia ca PDL accepta numele PNL, a fost bazata pe multe DISCUTII formale si informale

 

Noi dorim ca aceasta fuziune sa adauge la electoratul pe care il au ambele partide. De exemplu, acei cetateni romani care sunt ferm convinsi ca valorile crestin-democratice ar trebui sa reprezinte o parte esentiala din structura noului partid, ar trebui sa regaseasca aceste lucruri si in denumirea partidului".

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!