Timis: Internele organizeaza un exercitiu operational in contextul crizei refugiatilor

0
6

Criza refugiatilor determina Bucurestiul sa faca primele exercitii la nivelul ministerului de Interne, dupa ce mai multe state vecine se confrunta cu un flux masiv de migranti.

 

Dupa ce Serbia, Ungaria sau Croatia au fost nevoite sa faca fata unui numar de ordinul miilor de migranti, mai multe incidente tensionate avand loc la granite, MAI a dispus un exercitiu de testare a capacitatii operationale de raspuns.

 

Exercitiul este organizat din dispozitia viceprim-ministrului pentru securitate nationala si ministrului de Interne Gabriel Oprea si are loc in judetul Timis, potrivit unui comunicat de la Interne, citat de Agerpres.

 

"În aplicarea deciziilor luate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență condus de vicepremierul Gabriel Oprea, în ultimele săptămâni, autoritățile române au intensificat măsurile de siguranță la frontiera României cu Serbia, prin dislocarea unor forțe și mijloace logistice suplimentare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne", arata sursa citata.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!