Traian Basescu, despre numirile de la Parchete: E o noua MINCIUNA a lui Ponta ca n-as fi sustinut-o pe Kovesi la DNA. Am obtinut in acele MIZERABILE NEGOCIERI Nitu procuror general, iar Kovesi la DNA

0
6

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei ca el a i-a sustinut de la bun inceput pe Morar procuror general si pe Kovesi la DNA:" Am obtinut in acele mizerabile negocieri Nitu procuror general, iar Kovesi la DNA", a declarat, miercuri, Seful statului a mai spus ca Victor Ponta a mintit cand a spus ca Traian Basescu nu a sustinut-o pe Kovesi "decat la televizor". "E o noua minciuna a lui Ponta ca eu n-as fi sustinut-o pe Kovesi",  a afirmat presedintele Basescu.

"Aceste numiri nu trebuiau negociate in mod normal. Aveam in fata o putere politica ce castigase cu 70%. Avem si purtatorii de opinie de dreapta care ma terfeleau ca o propun pe Kovesi la DNA si am obtinut ce am putut. Asta e. Se putea foarte bine sa nu obtin nimic pentru ca nu mai puteam tine Parchetele cu mandatele expirate. E o noua minciuna a lui Ponta ca eu n-as fi sustinut-o pe Kovesi", a mai spus Traian Basescu in interviul acordat miercuri EVZ si citat de HotNews.ro.

 

CITITI SI: Victor Ponta, in campanie agresiva: EU AM PROPUS-O PE KOVESI LA DNA. Basescu NU A VRUT-O INITIAL ACOLO

 

 
 


Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, 11 iulie, tot intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei, ca el a propus-o pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA si ca Traian Basescu "nu a vrut-o initial", sustinand-o doar la televizor.

"El il dorea pe dl. Morar neaparat la Parchetul General si nu a insistat pentru alta persoana. Asta a fost intentia dansului si am spus ca nu il voi propune niciodata. Cu dna Kovesi a insistat la televizor. Cu mine, nu", a declarat Ponta.

Propunerile la sefia parchetelor s-au facut in 2013 in baza unor controversate negocieri politice intre presedinte si premier. Multa vreme s-a speculat ca Traian Basescu ar fi propus-o pe Kovesi la DNA iar Ponta pe Tiberiu Nitu la Parchetul General. Desi trebuia organizata o procedura de selectie, presedintele si premierul au renuntat la ea, alegand calea unor negocieri lipsite de transparenta.  

Laura Codruta Kovesi a fost numita in toamna lui 2012 de catre guvernul Ponta in functia de inalt reprezentant al guvernului la Bruxelles pe langa Comisia Europeana. In aprilie 2013 a fost numita la sefia DNA.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!