Traian Basescu, la Chisinau: Romania si Moldova, doua state hotarate de Hitler si Stalin

0
4

Romania si Republica Moldova sunt doua state independente, fapt hotarat de “doi criminali” – Hitler si Stalin -, a declarat joi fostul presedinte Traian Basescu, aflat in vizita la Chisinau. Fostul sef de stat a reluat tema unirii celor doua state.

"Zilele trecute am sarbatorit 97 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania. Astazi suntem doua state independente, dar noi nu am stabilit acest lucru niciodata, ci a fost hotarat de doi criminali – Stalin si Hitler si consfintit de Molotov si Ribbentrop. Oare cat timp vom continua sa traim cum au decis Stalin si Hitler? Luand in considerare agresivitatea Rusiei din ultimii 2 ani, poate cel mai bun lucru pentru romanii de pe cele doua maluri ale Prutului este sa fie impreuna, uniti? Este o intrebare pe care trebuie sa ne-o punem. Poate nu este momentul potrivit sa cutezam a gandi la unirea dintre cele doua tari. Dar cu certitudine este momentul sa ne gandim la alternative", a declarat, joi, fostul presedinte Basescu, aflat in vizita la Chisinau, potrivit Hotnews.

Basescu a vorbit si despre solutia aderarii Chisinaului la Uniunea Europeana.

"Trebuie sa ne gandim care este solutia cea mai buna pentru garantarea propriei noastre securitati, luand in considerare evolutiile din regiunea Marii Negre, care a devenit in ultimul timp una dintre zonele cele mai tensionate din lume", a spus Basescu.

Declaratiile au fost facute cu ocazia ceremoniei de acordare a Ordinului "Stefan cel Mare".

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a inmanat lui Traian Basescu, joi,  la Resedinta de stat, Ordinul "Stefan cel Mare", "in semn de profunda gratitudine pentru contributia sa deosebita la promovarea stabilitatii, securitatii si democratiei in regiune si pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova in procesul de formare a cadrelor din domeniile apararii, securitatii si asigurarii ordinii publice".

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!