Traian Băsescu: Iohannis are șanse să câștige alegerile prezidențiale, susținut de toată dreapta

0
4

Președintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la postul B1 Tv, că liderul PNL Klaus Iohannis are șanse să câștige alegerile prezidențiale din această toamnă, dacă este susținut de întreaga dreaptă românească.

"Eu zic că are șanse să câștige Iohannis, cu condiția să aibă într-adevăr toată dreapta susținându-l. Cred că o va avea, nu văd niciun motiv să nu aibă dreapta susținându-l. Inclusiv PMP, atât cât are PMP într-o competiție prezidențială", a spus Băsescu, citat de Agerpres.

Șeful statului a precizat, însă, că, pentru primul tur de scrutin, îl va susține, atât cât îi va permite funcția, pe candidatul PMP, Cristian Diaconescu, despre care spune că se află în creștere în sondaje.

Pe de altă parte, Traian Băsescu s-a declarat însă sceptic în ceea ce privește fuziunea dintre PNL și PDL.

"Noul partid, care de fapt este o nouă alianță care trebuie să fuzioneze până în 2017, ceva foarte sofisticat, cu câte doi președinți în fiecare filială… Rămân sceptic în ceea ce privește fuziunea. Eu cred că au mers prea mult în declarații publice pe fuziune și vor constata că partidele nu sunt foarte miscibile. Dacă se face fuziunea, întrebarea este când noul partid, în care PNL se pare că va fi șef de filă, va lua în spate ce a primit gratis de la PDL și va fugi din nou la acte violente împotriva statului", a spus Băsescu.

Președintele a afirmat că fuziunea este o decizie luată de doi președinți de partide "disperați pentru rezultatul obținut la europarlamentare" și că nu crede că activele celor două formațiuni vor "înghiți până la capăt" această soluție.

Traian Băsescu a spus că, dacă ar fi fost lider de partid, nu ar fi agreat o fuziune între PDL și PNL, iar PMP nu este interesat să fuzioneze cu noua construcție politică.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!