Transportul și cazarea lui Emil Constantinescu la evenimente culturale, decontate de guvern

0
10

Guvernul a aprobat, vineri, potrivit agendei oficiale, un Memorandum prin care se da acordul de principiu pentru ca fostul presedinte Emil Constantinescu sa poata fi sprijinit financiar cu decontarea cazarii si transportului la evenimente in domeniul educatiei la care participa, scrie News.ro

 

 

Memorandumul în baza căruia i se acordă aceste sume a fost aprobat în martie de guvernul Grindeanu. Surse guvernamentale, citate de News.ro, spun că documentul nu stabilește o sumă anume, decontarea făcându-se pe principiul rambursării, anul trecut Constantinescu decontând cca 10 000 de euro din bugetul Ministerului Educaţiei.

 

În octombrie 2016, Parlamentul a legiferat, pentru Emil Constantinescu, înfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultură şi Civilizaţia Levantului, ca instituţie publică, finanţată de la bugetul de stat.  Propunerea legislativă a fost iniţiată de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, împreună cu alţi 14 parlamentari printre care: Daniel Barbu, Varujan Vosganian sau Mihai Fifor. Institutul ar avea ca atribuţii realizarea de studii în ţară sau străinătate pe teme de cultura şi civilizaţie a Levantului. Pe 11 noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii. "având în vedere modul de finanţare a cheltuielilor curente (…) parţial asigurat prin bugetul Senatului României”. 

 

Proiectul de lege privind înfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru cultura şi Civilizaţia Levantului a fost aprobat, luni, în Plenul Senatului,  proiectul fiind transmis mai departe către Camera Deputaţilor, care este forul decizional, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis nu mai poate cere reexaminarea legii.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!