Tribunalul Bucuresti decide pe 10 iulie daca ridica masura controlului judiciar in cazul lui Dan Voiculescu

0
7

Tribunalul Bucuresti a incheiat, marti, judecarea cererii lui Dan Voiculescu privind ridicarea masurii controlului judiciar impus de procurori in cadrul unui nou dosar in care oligarhul este acuzat de santaj. Instanta va lua o decizie in acest sens pe 10 iulie, conform Mediafax.

Tribunalul Bucureşti a judecat marţi contestaţia formulată de Dan Voiculescu în cazul măsurii controlului judiciar dispusă de procurorii DNA în noul dosar în care este cercetat pentru şantaj, după ce ar fi ameninţat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, unul dintre ei încheind cu trusturile sale de presă contracte de publicitate de 900.000 de euro.

"Am spus că nu-i cunosc, că dacă nu cunoşti pe cineva personal, nu poţi să-l şantajezi. Adică este o aberaţie, şi eu cred că judecătorul a înţeles", a declarat Dan Voiculescu, la ieşirea din sala de judecată.

Instanţa a rămas în pronunţare şi va decide joi, 10 iulie, dacă îi ridică lui Dan Voiculescu măsura controlului judiciar.

CITESTE SI: Dan Voiculescu a ajuns la Tribunalul București pentru CONTESTATIA controlului judiciar : Din 2004 nu mai sunt implicat în niciun fel de tranzacții comerciale. Voiculescu vrea sa PLECE DIN TARA

Dan Voiculescu a fost, marţi dimineaţă, la Poliţia Ilfov, unde trebuie să se prezinte conform obligaţiilor stabilite prin controlul judiciar.

Întrebat dacă îl cunoaşte pe Nelu Iordache, care ar fi unul dintre denunţătorii din dosarul de şantaj, Dan Voiculescu a spus că l-a cunoscut pe acesta în urmă cu 20 de ani, iar de atunci nu a mai stat de vorbă cu el.

"L-am cunoscut acum 20 de ani, împreună cu 30 de oameni de afaceri. Nu am discutat niciodată afaceri cu Nelu Iordache", a spus Voiculescu.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, începând din 3 iulie, faţă de Dan Voiculescu, pentru "şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial (şapte acte materiale)".

Potrivit ordonanţei de dispunere a controlului judiciar, Voiculescu "a ameninţat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri şi administratori a trei companii că, în situaţia în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă (Intact – n.r.) pe care, în fapt, îl conduce, va declanşa o agresivă campanie de discreditare".

Sub această ameninţare, susţin anchetatorii, unul dintre oamenii de afaceri, denunţător în cauză, i-a achitat lui Dan Voiculescu suma totală de 900.000 de euro, sub forma a cinci contracte de publicitate, încheiate cu trusturile de presă aparţinând acestuia.

DNA mai susţine că un al doilea om de afaceri, denunţător la rândul său, "deşi s-a simţit direct şi puternic ameninţat, a refuzat categoric să cedeze şantajului, ameninţării şi constrângerii, aşa încât, trustul controlat de inculpat a declanşat un atac mediatic susţinut la adresa firmei acestui om de afaceri".

Nicolae Palfi şi Octavian Creţu, acţionari la Romaqua, ar fi – potrivit unor surse judiciare – doi dintre oamenii de afaceri şantajaţi de Dan Voiculescu, prin ameninţări cu campanii de discreditare în presă dacă nu încheie contracte de publicitate cu trustul media controlat de el.

La ieşirea de la DNA, unde i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile, Dan Voiculescu a menţionat numele lui Palfi, având însă dubii cu privire la corectitudinea acestuia şi adresându-i-se, pentru lămuriri, avocatului său.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!