Tribunalul Bucuresti: Nicusor CONSTANTINESCU a sfidat constant organele JUDICIARE. POLITIA Romana a emis un nou mandat international de ARESTARE pe numele sau

0
6

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, a incalcat in mod flagrant obligatiile care i-au fost impuse in cadrul controlului judiciar, el neavand nicio justificare, arata Tribunalul Bucuresti in motivarea deciziei de arestare a acestuia. In cadrul documentului citat, judecatorul mentioneaza ca nu s-a facut dovada necesitatii ca Nicusor Constantinescu sa ramana pe teritoriul altui stat pentru a se trata, precizand ca exista posibilitatea efectuarii unui astfel de tratament si pe teritoriul Romaniei, relateaza ziare.com

 

"Inculpatul, desi avea cunostinta despre existenta unui proces penal in care este acuzat de savarsirea presupuselor infractiuni, pentru care s-a dispus trimiterea in judecata, totusi incepand cu data de 2 iulie 2014, inculpatul a incalcat, cu rea-credinta, obligatia de a nu parasi tara, precum si celelalte obligatii impuse inculpatului de catre Tribunalul Bucuresti-Sectia I Penala ", potrivit motivarii deciziei de arestare.

 

A dat dovada de rea credinta

"Reaua-credinta de care a dat dovada inculpatul in incalcarea obligatiilor impuse in sarcina sa reiese, fara indoiala, din atitudinea acestuia, inculpatul nefacand nimic altceva decat sa sfideze constant organele judiciare, intelegand sa incalce in mod flagrant obligatiile impuse in sarcina sa, fara nicio justificare. (…)

 

CITITI SI: DNA cere din nou arestarea lui Nicusor Constantinescu

 

Se mai remarca faptul ca la dosarul cauzei nu exista vreun inscris care sa emane de la un medic, prin care sa se constate in mod neechivoc necesitatea imperativa ca inculpatul sa ramana pe teritoriul Statelor Unite ale Americii in vederea efectuarii tratamentului medical", conform motivarii instantei.
 

In cadrul aceluiasi document, judecatorul nu neaga gravitatea bolii de care sufera Constantinescu, insa magistratul remarca faptul ca presedintele CJ Constanta are posibilitatea de a primi ingrijiri inclusiv in reteaua spitalelor din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

Tribunalul Bucuresti a dispus din nou, in 23 iulie, arestarea lui Nicusor Constantinescu, urmare a propunerii facute de DNA dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele CJ Constanta fumeaza la terasa unui restaurant din New York.

Decizia nu este definitiva si a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti. Aceasta instanta urmeaza sa ia in discutie dosarul in 5 august.

Data fiind decizia luata de Tribunalul Capitalei, Politia Romana a emis un nou mandat international de arestare pe numele lui Constantinescu. 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!