Tudorache, ministrul de Interne: Vom reorganiza DIPI si o vom orienta catre beneficiar

0
6

Dragos Tudorache, noul ministru de Interne al Romaniei, a criticat, intr-un interviu pentru Ziare.com, votul Senatului in cazul Oprea si a precizat de asemenea ca, in urma unei analize, va incerca sa sustina ancheta DNA si sa fie transparent in privinta documentelor pe care Petre Toba, fostul ministru, a refuzat sa le desecretizeze.

 

"Obiectivul meu e de a fi cat mai transparent si de a sustine ancheta penala a DNA. In nicun caz, nu voi actiona intr-un mod care sa obstructioneze activitatea si nevoia lor de a-si lucra dosarul. Doar ca trebuie sa vad temeiul pe care DNA il foloseste in cerere si in baza lui voi lua decizia", a declarat ministrul, in interviul pentru Ziare.com

 

Ministrul a criticat blocarea accesului la justitie in cazul Oprea: "As fi vrut sa vad un vot in Parlament care sa permita accesul la justitie, singurul loc unde se poate dovedi vinovatia sau nevinovatia. Mi-e greu sa imi imaginez cum si pe ce baza se poate bloca accesul la justitie",  
 

Ministrul a afirmat de asemenea ca va incepe reforma DIPI, cu accent pe folosirea fondurilor operative, in urma anchetei legate de folosirea abuziva a acestor fonduri: "Un prim principiu de reorganizare este: DIPI – orientata catre beneficiar. O informatie culeasa de dragul de a o culege, fara o finalitate legala catre un dosar penal, catre sprijinirea operativa a unei actiuni, a uneia dintre armele MAI, e foarte dificil sa justifice activitatea acestei structuri… Zona de suprapunere de competente, a sigurantei nationale, trebuie sa fie bine delimitata intre ceea ce face MAI, si care trebuie circumscris foarte bine doar zonei de siguranta si ordine publica, si orice alte competente in orice alta zona, care trebuie sa ramana la SRI.
 

Controlul parlamentar este deja reglementat, ceea ce eu vreau sa gasesc acum – si am discutat cu membrii celor doua comisii parlamentare – sunt mecanismele practice ale efectuarii acestui control. Eu cred intr-un control parlamentar, e necesar pentru astfel de structuri."

 

Tudorache a afirmat de asemenea ca ministerul dispune de suficienti oameni si de suficiente resurse pentru organizarea alegerilor.

 

Citit interviul integral pe site-ul Ziare.com

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!