Tudose motivează trecerea Institututului Cantacuzino, care va fi condus cu mână forte, la MApN

0
4

Premierul Mihai Tudose a comentat, pe Facebook, proiectul de trecere a Institutului Cantacuzino în subordinea MApN şi transformarea în unitate militară.

 

Tudose suţine că doar astfel se poate atinge obiectivul ca instituţia să redevină "funcţională" şi  că este nevoie şi de o "mână forte" şi de un plan bine pus la punct.

 

Institutul Cantacuzino are un rol strategic naţional şi regional în asigurarea independenței României în domeniul producției de vaccinuri. Tocmai de aceea, revitalizarea şi dezvoltarea activităţii institutului este un obiectiv asumat al Guvernului, scrie Mihai Tudose pe pagina sa  de Facebook.

 

Institutul Cantacuzino trebuie să redevină funcțional, iar pentru a ne asigura că acest lucru se va întâmpla, am decis ca acesta să fie preluat de către Ministerul Apărării Naționale și transformat în unitate militară cu conducere militară. Am sentimentul și speranța că o mână forte, alături de un proiect bine stabilit, vor îndeplini această misiune de importanță națională, iar eu personal voi urmări îndeaproape întregul proces.

 

Institutul reprezintă un brand românesc, cu o istorie de aproape un secol și cu multe performanțe atinse, motive pentru care trebuie să ducem mai departe această moștenire.

 

*******************

 

Premierul Mihai Tudose le-a cerut, miercuri, miniştrilor Sănătăţii şi Apărării Naţionale ca în maximum o lună să facă toate demersurile necesare pentru ca Institutul Cantacuzino să treacă în subordinea MApN, ministrul de resort, Adrian Ţuţuianu, afirmând că deja specialiştii direcţiei medicale din subordinea sa au făcut o evaluare prealabilă şi urmează ca în trei săptămâni să propună un act normativ prin care institutul să devină unitate militară.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!