Tudose: supraacciza la carburanți va fi reintrodusă. Posibilă majorare a redevenței

0
6

Premierul Mihai Tudose a declarat vineri ca există o foarte mare șansă (sic!) ca supraacciza la carburanti sa fie reintrodusa, decizia urmand sa fie luata intr-o saptamana. Tudose a anuntat ca este posibil ca si redeventa sa fie majorata, in functie de comportamentul celor din piata.

 

 

 

 "Supraacciza la carburanti – va fi o decizie in toamna asta, dar inca se negociaza. Da, este o sansa mare sa se introduca. Atunci cand a fost scoasa, la pompa nu s-a vazut nicio imbunatatire, dar daca tot nu s-a usurat povara fiscala pe cetateni sa o punem la loc pentru ca noi, poate din banii aia facem un spital, pentru ca nu am scos-o sa se imbogateasca distribuitorii. (…) Mai aveti rabdare o saptamana", a spus Tudose, intrebat despre supraacciza, scrie Hotnews.ro.

 

 

Apoi, Tudose a perorat împotriva eternului dușman, firmele private, ca să găsească vinovatul pentru care carburanții vor fi mai scumpi:

 

  "Deocamdată n-am stabilit nici cu cât crește, nici de când crește (…) Deocamdată la Finanțe sunt simulări pe această temă. Dar ceea ce ce este real este că ea a fost scoasă, n-a scăzut prețul la pompă nici cu un ban și, dacă atunci cineva a crezut că noi am scos acciza ca să facă profit niște firme, s-a înșelat. Atunci, încercăm să o băgăm la loc și să vedem dacă firmele vor înțelege că trebuie să rămână în aceeași paradigmă în care au jucat atunci când ea a fost scoasă. Mai avem și alte instrumente la îndemână pentru firme", a spus Tudose citat de Agerpres. 

 

Guvernul lucrează la Legea redevențelor, a mai spus Tudose, care confirmă că redevențele vor fi modificate "în mod cert" de la 1 ianuarie 2018.

 

 

"Noi încă lucrăm la Legea redevențelor (…) În mod cert va trebui să modificăm redevențele, (…) cu 1 ianuarie 2018", a declarat Tudose, la Antena 3. El a dat asigurări că majorarea accizelor nu va genera creșterea prețului la carburanți.

 

Totodată, întrebat dacă vor fi creșteri substanțiale de redevențe, șeful Executivului a răspuns: "Să vedem cum se comportă, (firmele—n.r.) (…). Depinde de comportamentul lor".

 

 

Chestionat cum își explică nivelul scăzut al redevențelor din România, Tudose a precizat: "Nu s-a uitat nimeni la ei (…) Nu dau vina pe greaua moștenire, pe ce s-a întâmplat înainte (…) Eu sunt astăzi aici pus cu o misiune de către două partide, să facem ca lucrurile să meargă în această țară și, dacă vom continua să nu vedem ceea ce se întâmplă, eu cred că stăm degeaba aici".

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!