Tudose: țin cont de părerea protestatarilor. Toader a prezentat ce a înțeles și el

0
6

Premierul Tudose spune că, înainte de a trimite Parlamentului proiectul privind modificarea legilor Justitiei, va ține cont atat de parerea manifestantilor din Piata Victoriei și de avizul CSM. Ministrul Toader a venit și el cu “o schita de proiect a ceea ce a inteles din discutiile cu ceilalti”.

 

 

 

 "Tudorel Toader a venit cu o schita de proiect a ceea ce a inteles domnia sa din discutiile cu ceilalti sau a preluat mot-a-mot sugestiile unor actori din domeniul justitiei. A iesit cu ele pe piata, a provocat dezbateri. Va trimite acest proiect la CSM, sa vedem cu ce vine. Oficial, acel proiect inca nu a venit la Guvern", a declarat Mihai Tudose la Romania TV, citat de ziare.com.

 

Seful Guvenului a promis ca, inainte de a trimite pachetul de legi Parlamentului, va lua in considerare opiniile din sistemul judiciar, dar si pe cele ale protestatarilor din Piata Victoriei.

 

"Cand va veni, va asigur ca voi tine cont atat de avizul CSM, cat si de pozitia tuturor celor din piata. Cand vorbesc de 'piata', vorbesc chiar si de piata din fata cladirii Guvernului, dar si din aceasta 'piata' a lumii justitiei", a promis Tudose.

 

Pe 23 august, ministrul Justitiei a prezentat proiectul de lege asumat de Guvern prin care vor fi modificate legile Justitiei, anuntand o serie de schimbari importante pentru procurori si judecatori. Una dintre modificari este aceea ca procurorii sefi ai DNA, DIICOT si Parchetului General vor fi numiti fara acordul presedintelui si vor avea mandate mai lungi. De asemenea, magistratii nu vor mai fi anchetati de DNA, ci de o noua directie, separata de cea anticoruptie si de DIICOT iar Inspectia Judiciara ar urma sa treaca in subordinea Ministerului Justitiei. A doua zi, procurorii DNA au transmis ca ei nu au fost consultati in niciun fel cu privire la aceste modificari.

 

 

 

 

 

foto Mihai Poziumschi, Agerpres

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!