Turcia: 20 de posturi de radio si televiziune inchise pentru “propaganda terorista”

0
6

Autoritatile de la Ankara au decis inchiderea a 20 de posturi de radio si de televiziune, inclusiv un post de emisiuni pentru copii, acuzandu-le ca fac “propaganda terorista”.

 

Aceasta decizie confirma fricile legate de faptul ca autoritatile de la Ankara par sa foloseasca acest eveniment pentru a scoate din joc posturile de radio si televiziune incomode, anunta Reuters.

 

Presedintele Erdogan a declarat ca vrea ca starea de urgenta de 3 luni, impusa dupa lovitura de stat din iulie, sa fie prelungita si mai mult pentru ca autoritatile sa poata eradica amenintarile reprezentate de miscarea religioasa acuzata pentru aceasta tentativa de lovitura de stat si de militantii kurzi care-si continua insurgenta contra statului turc.

 

Canalele inchise sunt detinute de diferiti cetateni kurzi sau de reprezentanti ai minoritatii religioase Alevi, a afirmat Hamza Aktan, editor de stiri la IMC Tv, citat de Reuters.

 

"Acest act nu are nimic de-a face cu lovitura de stat. E un efort de a reduce la tacere mass-media independenta care prezinta problema kurda si neregulile comise de stat", a declarat Aktan pentru Reuters.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!