Turcia si Ucraina protesteaza contra INCHIDERII postului de stiri ATR din Crimeea. Autoritatile ruse nu i-au innoit licenta

0
5

Ucraina si Turcia au reactionat dupa ce autoritatile ruse au decis sa nu innoiasca licenta postului TV de stiri ATR din Crimeea, un post care avea si emisiuni in limba minoritatii tatare. In urma acestei decizii postul a fost nevoit sa se inchida pe 1 aprilie. Agentia rusa Tass scrie ca subiectul ar fi fost abordat intr-o convorbire telefonica intre presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau turc Recep Tayyip Erdogan, relateaza Hotnews.

 

Mevlut Cevusoglu, ministrul turc de Externe, a criticat abuzurile comise impotriva drepturilor minoritatii tatare din Crimeea si a spus ca tara sa va trimite o misiune neoficiala de observatori in peninsula. 

 

Ministrul ucrainean de externe a declarat ca postul ATR a fost inchis "cu stiinta si la ordinele Kremlinului (…) Aceste actiuni reprezinta o strategie deliberata si cinica menita sa stoarca orice element tatar sau ucrainean din spatiul cultural, informational si politic din peninsula ocupata".


Conform agentiei ruse Tass, presedintele rus Vladimir Putin a discutat cu omologul sau turc Recep Tayyip Erdogan despre aceasta problema, intr-o conversatie telefonica. Dimitri Peskov, purtatorul de cuvant al lui Putin, a spus ca "statia TV a fost mentionata, intr-adevar. Partea turca manifesta mereu un interes mare fata de viata tatarilor din Crimeea, este un interes care se manifesta in mod traditional. (…) Partea rusa ofera informatii complete colegilor nostri turci in aceasta chestiune, la cererea lor".
 

Potrivit lui Peskov, subiectul ATR a fost atins "intr-una dintre cele mai recente discutii telefonice intre lideri".

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!