Ucraina acuza incursiuni rusesti pe teritoriul sau

0
5

Administratia pro-occidentala de la Kiev sustine ca armata rusa a atacat, marti, pozitii militare ucrainene, in estul Ucrainei, informeaza Ziare.com. Kievul a anuntat luni ca aproximativ 700 de militari rusi au patruns pe teritoriul Ucrainei. Federatia Rusa ar fi trimis acesti soldati, in doua grupuri, in estul separatist al tarii.

 

"Prin incalcarea tuturor acordurilor precedente, unitati militare ucrainene au fost atacate in nordul zonei de conflict de trupe ale armatei ruse", a declarat Andrei Lisenko, un purtator de cuvant militar ucrainean.

 

Cu toate acestea, autoritatile ruse au negat acuzatiile ca ar fi patruns dincolo de granita ucraineana.

 

Acuzațiile  Kievului cu privire la așa-zisele incursiuni ale grupurilor de soldați ruși la frontiera ruso-ucraineana nu merita nicio reacte. Este o absurditate totala”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii al Federatiei Ruse, Igor Konacenkov, pe 20 ianuarie 2015.

 

CITITI SI: Kievul mobilizeaza 50.000 de militari

 

Potrivit acestuia, aceste “halucinatii” ale autoritatilor ucrainene vizeaza sa suscite simpatia susținătorilor lor occidentali, cu cateva zile înainte de Forumul Economic Mondial de la Davos, care se va desfasura de miercuri până sambăta.

 

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in aprilie 2014, s-a soldat cu cel putin 4.800 de morti. Potrivit estimarilor serviciilor de informatii ucrainene, peste 8.500 de militari rusi erau, pe 15 ianuarie, in estul Ucrainei. 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!