Ucraina: Noi ciocniri militare in estul tarii, in pofida armistitiului

0
4

In ciuda unui armistitiu de incetare a focului aflat in vigoare din 15 februarie, conflictul militar din estul Ucrainei pare sa fie activat din nou. Sapte militari ucraineni au fost ucisi in urma unor atacuri insurgente, in ultimele 48 de ore.

Potrivit purtatorului de cuvant al armatei ucrainene, Andrei Lisenko, “un militar ucrainean a fost ucis, iar doi au fost raniti in ultimele 24 de ore, in estul tarii”, transmite Reuters, citata de Romania Libera.

La aceste cifre sunt adaugati alti sase militari ucraineni, ucisi marti in confruntari. De altfel, atat Kievul cat si insurgentii sustinuti de Moscova se acuza reciproc, separatistii sustinand ca au pierdut cel putin un om in ultimele 24 de ore.

Totusi, potrivit lui Andrei Lisenko, insurgentii pro-rusi fac uz de lansatoare de grenade si arme de foc. Oficialul ucrainean sustine ca Rusia a mobilizat armament greu si trupe in zona de frontiera Belgorod.

La zece kilometricde frontiera au fost observate 50 de blindate rusesti si 2.000 de militari”, a spus Lisenko.

Izbucnit in martie 2014, conflictul separatist din estul Ucrainei a provocat, potrivit estimarilor ONU, cel putin 6.100 de morti.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!