Ucraina: Parlamentul a votat DIZOLVAREA Partidului Comunist

0
7

Parlamentul ucrainean, Verhovna Rada, a votat, marti, o lege prin care se dizolva factiunea comunista. Presedintele Parlamentului, Oleksandr Turcinov, a anuntat ca va trimite legea presedintelui spre promulgare imediat.

In mai, Turcinov a cerut ministerului de Justitie sa analizeze rolul Partidului Comunist in activitatile separatiste din tara si sa initieze actiunea legala de a scoate partidul in afara legii, relateaza  Itar Tass, citata de ziare.com.

Initiativa lui Turcinov a venit dupa ce liderul comunistilor, Petro Simonenko, a facut un apel public la autoritatile ucrainene pentru a stopa actiunea anti-terorista din estul tarii si pentru a se decide asupra federalizarii tarii.

Simonenko spunea atunci ca oamenii din regiunile separatiste estice Donetk si Luhansk au venit in numere mari la sectiile de votare la referendumurile pro-independenta din 11 mai, pentru a vota impotriva "autoritatilor de la Kiev si regimului conducator".

Materialele depuse de ministerul Justitiei la tribunal vor fi analizate la 24 iulie si contin peste 120 de pagini privind ocuparea peninsulei Crimeea si sponsorizarea separatistilor.

In Rada se afla si alte propuneri legislative privind comunistii, care cer anularea inregistrarii partidului si interzicerea ideologiei comuniste.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!