UCRAINA suspendă OFENSIVA din estul tarii timp de o zi, pentru ca EXPERTII internationali sa aiba ACCES la locul prăbuşirii MH17

0
6

Armata ucraineană a anunţat că îşi va suspenda pentru o zi ofensiva din est împotriva separatiştilor proruşi, la cererea secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, pentru a permite accesul experţilor internaţionali la locul prăbuşirii avionului malaysian. Experţii olandezi şi australieni responsabili cu ancheta în cazul prăbuşirii avionului malaysian în Ucraina au fost nevoiţi luni să se întoarcă din drum în timp ce încercau să meargă la locul catastrofei, unde se află fragmente din epava avionului Malaysia Airlines. Marţi şi miercuri, aceşti experţi şi poliţişti au fost nevoiţi să renunţe din nou să se deplaseze la locul catastrofei, din cauza luptelor din proximitate, relateaza Mediafax.

 

"Astăzi există un armistiţiu la cererea lui Ban Ki-moon şi ţinând cont de activitatea experţilor în zona prăbuşirii avionului. Statul Major al operaţiunii antiteroriate a decis să decreteze o «zi a tăcerii» şi încetarea ostilităţilor", a declarat Oleksîi Dmitraşkivski, purtătorul de cuvânt al forţelor ucrainene.

 

CITITI SI: Mark Rutte, premierul OLANDEZ, cere UCRAINEI încetarea luptelor în apropiere de locul prăbuşirii avionului MH 17, pentru ca expertii sa-si poata desfasura ancheta

 

Avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, a fost doborât la 17 iulie, în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de rebelii susţinuţi de Moscova. Kievul şi occidentalii i-au acuzat pe separatişti şi pe protectorii lor de la Kremlin că sunt responsabili de această catastrofă.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!