UCRAINA: UE va adauga alte 11 nume pe lista cu persoane vizate de SANCŢIUNI

0
5

UE se pregăteşte să adauge încă 11 nume pe lista cu persoane vizate de sancţiuni ţintite pentru responsabilitatea lor în criza ucraineană, au anunţat miercuri surse europene. Un acord preliminar în acest sens a fost găsit la finalul unor negocieri a ambasadorilor celor 28 de state membre UE. Acordul urmează să fie oficializat în următoarele zile, relateaza Mediafax.

 

Potrivit unei alte surse europene, ambasadorii au căzut de acord să adauge încă 11 separatişti ucraineni pe lista cu persoane vizate de sancţiuni. Până în prezent, 61 de persoane sunt vizate de astfel de măsuri.

 

CITITI SIVictoria Nuland: SUA sunt gata să adopte foarte curând NOI SANCTIUNI la adresa Rusiei, daca nu inceteaza sa ii sprijine pe SEPARATISTI

 

Pe de altă parte, Germania şi Franţa l-au invitat miercuri pe preşedinele ucrainean, Petro Poroşenko, să dea dovadă de "reţinere" pe plan militar.

 

Cele două ţări au mai anunţat stabilirea unui "contact", în următoarele zile, cu preşedintele rus, Vladimir Putin, căruia i se va cere să "exercite presiuni" asupra separatiştilor pentru a-i aduce la negocieri.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!