UDMR: Datoriile televiziunii ar trebui sterse. Decapitarea conducerii nu rezolva problema

0
8

PSD pregateste debarcarea de la conducerea Televiziunii Romane a lui Stelian Tanase. Dragnea a declarat ca parlamentul ar trebui sa discute raportul de activitate, motivul fiind situatia financiara a TVR. Kelemen Hunor sustine insa ca solutia ar fi stergerea datoriilor si nu decapitarea conducerii.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că ar trebui șterse datoriile TVR, aceasta fiind singura soluție pentru relansarea postului național de televiziune.

 

"Sunt convins că se poate realiza ștergerea datoriei TVR către bugetul de stat. Până nu se va șterge această datorie e puțin probabil că televiziunea se va relansa. Nu actuala conducere a acumulat datoriile. Decapitarea televiziunii nu va rezolva problema, nu dispar datoriile și vor fi mai mulți bani", a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

 

În opinia acestuia, Guvernul ar trebui să discute cu reprezentanții Comisiei Europene, pentru că, fiind vorba despre un serviciu public, ștergerea datoriei nu ar trebui considerată ajutor de stat.

 

"S-a mai întâmplat și în alte cazuri, în alte state și s-a ajuns la o soluție. (…) Restul datoriilor către terți se poate reeșalona mult mai ușor. Acest lucru trebuie urmat de o restructurare a Televiziunii Române. Este un serviciu public extrem de important și nu trebuie o discuție politică în acest moment că ar strica și mai mult situația", a susținut președintele UDMR, citat de Agerpres.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!