UE: Noi SANCTIUNI pentru Rusia dupa atacul separatistilor in MARIUPOL

0
6

Uniunea Europeana anunta, printr-un comunicat de presa ca, la reuniunea ministrilor de externe care va avea loc joi, vor fi cerute noi sanctiuni impotriva Rusiei, din cauza atacului care a avut loc zilele trecute asupra civililor si militarilor ucraineni din orasul Mariupol. 30 de persoane au murit, sambata, in atacul cu rachete care a avut loc asupra unui cartier al orasului-port ucrainean Mariupol, relateaza Hotnews.

 

Ora 12.12: Ministrii de Externe din UE vor cere Comisiei Europene sa pregateasca noi sanctiuni pentru Rusia, decizia finala fiind asteptata pe 12 februarie – Reuters.

 

                        Mariupol, in urma atacului cu rachete

 

Cititi comunicatul sefilor de stat si de guvern din UE, transmis marti:

"Ne exprimam ingrijorarea legat de deteriorarea situatiei de securitate si umanitare in estul Ucrainei. Condamnam uciderea civililor in timpul bombardamentelor asupra orasulu Mariupol pe 24 ianuarie 2015. Sesizam dovezi ale unui sprijin tot mai mare oferit de catre Rusia separatistilor, care subliniaza responsabilitatea Rusiei. Indemnam Rusia sa condamne acitunile separatistilor si sa implementeze acordurile de la MinskAmintim de concluziile formulate de Consiliul European din 18 decembrie 2014, cand am afirmat ca UE "va ramane pe pozitii" si ca "suntem pregatiti sa luam masuri suplimentare daca este nevoie". In lumina situatiei care s-a inrautatit cerem Consiliului de Afaceri Externe (care va avea loc joi – n.r.) sa evalueze situatia si sa aiba in vedere actiuni care se impun, in special masuri de natura restrictiva, care sa vizeze implementarea rapida si cuprinzatoare a acordurilor de la Minsk.
Vom evalua situatia la urmatoarea noastra reuniune"

 

CITITI SI: ATAC CU RACHETE asupra orasului ucrainean Mariupol. Cel putin 20 DE MORTI. Kievul acuza Moscova si cere convocarea DE URGENTA a Consiliului de Securitate ONU

 

30 de persoane au murit, sambata, intr-un atac cu rachete asupra unui cartier al orasului-port ucrainean Mariupol. Kievul acuza Moscova pentru atac. Autoritatile ucrainene au cerut convocarea de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU. La Bucuresti, seful diplomatiei romane, Bogdan Aurescu, s-a declarat “profund ingrijorat” de situatia create.

 

Bilanţul atacului cu rachete Grad din oraşul ucrainean Mariupol a ajuns la 20 de morţi, anunţă şeful Poliţiei locale, Viaceslav Abroschin, în timp ce Administraţia de la Kiev a cerut convocarea de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU, relatează AFP, potrivit Mediafax.

 

Ministrul ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak, a anunţat că insurgenţii proruşi au adus sisteme de rachete în jurul oraşului Mariupol. "Situaţia s-a deteriorat mult în ultimele 24 de ore", a spus Poltorak.

 

Premierul Arseni Iaţeniuk a cerut Occidentului să convoace urgent o reuniune a Consiliului de Securitate ONU. "Comunitatea internaţională trebuie să oprească agresiunea Rusiei, care ameninţă securitatea internaţională", a spus Iaţeniuk.

 

CITITI SI: Presedintele Iohannis condamna atacurile din Mariupol: Responsabilitatea apartine Federatiei Ruse

 

Presedintele Klaus Iohannis condamna “atacurile criminale” asupra populatiei civile din Mariupol (Ucraina). Liderul de la Cotroceni atribuie Rusiei responsabilitatea crizei din estul separatist al Ucrainei, Iohannis considerand ca “trebuie luata în considerare intensificarea” sanctiunilor la adresa Moscovei, daca tensiunile cresc.

 

”Mă alătur reprezentanţilor Uniunii Europene şi ai Statelor Unite ale Americii în a considera atacurile asupra populaţiei civile din Mariupol, Ucraina, drept criminale, a transmis preşedintele Iohannis, într-un mesaj remis de Administraţia Prezidenţială, potrivit Mediafax.

 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!